La Balma es reobri tres anys després


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Sorita
divendres, 18 de juny de 2010

L’ermitori de La Balma, tancat des de desembre de 2007 per les obres de restauració del conjunt, es torna a reobrir. De moment es podrà visitar només la part de l’ermita en horari de 10 a 13 hores del migdia i de 16.30 a 20 hores per la vesprada.

L’actuació total, de la que encara queden fases pendents com ara l’amoblament de l’hospederia, suposava una inversió d’aproximadament 2.404.000 euros. En aquesta intervenció es pretenia millorar l’accessibilitat dels visitants i dotar de les instal·lacions necessàries a la hospederia existent, per a fomentar les visites a aquest enclau singular de la comarca dels Ports i, alhora, atreure a un turisme d’alt nivell.

11 habitacions de luxe
En finalitzar completament l’actuació, que a hores d’ara està aturat sembla que fer falta de pressupost, el Santuari de La Balma comptarà amb 11 habitacions de luxe i dos restaurants, un d’hivern i un d’estiu a la terrassa.

Els curiosos i devots ja van poder fer una primera ullada al desenvolupament de les obres la passada festa de La Balma, el dia de les marededéus trobades, dia en que les obres es van aturar i es va obrir el pas a una processó que l’any anterior es va veure deslluïda per les obres.

Més informació: | | | | |