Morella augmentarà la programació festiva a pesar de la crisi

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 18 de juny de 2010

Aquesta setmana s’ha reunit el Consell de Festes de Morella, composat per associacions i diferents representants municipals, per tal de perfilar el calendari festiu dels propers mesos coincidint amb l’entrada de l’estiu els propers dies. Una programació que es presenta molt intensa i que seguirà la mateixa estructura d’altres anys, destacant que aquest 2010 es celebra el Centenari de la Coronació de la Marededéu de Vallivana i el Quinquenni de Xiva que esportarà a terme del 6 al 8 d’agost.

La crisi econòmica que s’està vivint obligarà a retallar el pressupost dedicat a festes, però des del consistori s’han buscat formules eficients i econòmiques per tirar-lo endavant, ja que l’objectiu era mantenir les activitats i fins i tot ampliar-les.

El mes d’agost concentrarà la majoria d’activitats seguint la tònica d’altres anys. La primera setmana serà la de la joventut, tot seguit el agost cultural i del 13 al 30 les festes que inclouen els actes dedicats al centenari de la coronació de la Marededeu, coincidint també amb la setmana de l’esport i la salut.

Per altra banda els actes principals es mantenen, amb les tradicionals actuacions musicals, els bous que continuen tal qual a pesar de la crisi i l’actuació de teatre del divendres de festes que enguany es farà el divendres 27 d’agost ja que el dia que tocava és la rogativa per pujar la Marededéu a Morella. Enguany serà el mago Yunke el que oferirà un gran espectacle de màgia.

El calendari festiu ja està en marxa. Tots els caps de setmana hi hauran activitats a Morella fins al mes d’agost destacant l’esport amb el campionat de futbol 3×3, el de futbol sala i dos campus de bàsquet. També destaca el Sant Joan el cap de setmana del 26 i 27 de juny i al juliol els cursos de la UJI o la festivitat de Sant Cristòfol.

Més informació: | | |