Morella reivindica el paper de les escoles de música amb l’audició de fi de curs

__________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 20 de juny de 2010

Morella també es convertirà en un espai de reivindicació de les escoles de música durant el dia d’avui. Aquesta entitat educativa celebra el seu concert anual de fi de curs i, l’Ajuntament de Morella ha volgut aprofitar l’ocasió per a garantir la continuïtat de l’escola, a pesar del retall d’ajudes de la Generalitat Valenciana. La regidora de cultura i educació, Palmira Mestre, afirma que “l’educació musical és fonamental per a nosaltres pel que garantim la seua continuïtat a Morella”.

Les Societats Musicals s’agrupen dins de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació amb més de 40 anys d’existència que, al seu torn, reunix a 525 agrupacions de Castelló, València i Alacant, a més de 200.000 socis, 40.000 músics i 60.000 alumnes en les seues escoles de música. Mestre opina que “el retall del Consell provoca una asfíxia en la gestió, tant de les societats com de les escoles, que comportarà el tancament d’escoles i acomiadament de professors”. En el cas morellà, la regidora explica que “l’Ajuntament finança la gestió i continuarà fent-ho perquè l’educació musical compte amb els mateixos recursos i siga important a Morella”. Als pressupostos d’enguany, les partides destinades a educació i cultura, s’han reduït un 34 %.

Palmira Mestre, destaca que “els músics valencians i les seues societats són un patrimoni viu i sonor de la nostra Comunitat”. L’edila considera que aquest patrimoni “és la nostra carta de presentació, ja no sols en la Comunitat, sinó que va més enllà de les nostres fronteres geogràfiques, fet que fa que tots ens sentim orgullosos”.

Mestre conclou que “els ajuntaments valencians hem d’estar al costat de les nostres societats musicals, senyes d’identitat dels nostres municipis i recolzar les seues iniciatives de futur”. Cal recordar que el ple de Morella ja va aprovar una moció en el mes de març recolzant a las escoles de música i exigint al Consell que fera front al deute que manté amb elles i que augmentarà la partida pressupostària destinada al finançament d’estes.

Més informació: | | | |