Els alumnes del taller d’ocupació de Vilafranca i La Iglesuela treballen al Peiró de Sant Pere


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 21 de juny de 2010

Els alumnes treballadors del taller de pedra en sec de Vilafranca i Iglesuela estan duent a terme una intensa activitat aprofitant l’arribada del bon temps. Així en els últims dies estan treballant en la millora de la base del Peiró de Sant Pere, al terme de Vilafranca. El mur tenia una base feble i també estava afectat per les filtracions d’aigua. En aquest sentit s’ha reforçat la base i s’ha construït un banc.

Segons ha explicat el director del taller, César Colomer, al terme de Vilafranca també s’ha treballat en el camí rural que comunica Vilafranca amb Sant Pere. En la reconstrucció d’aquests murs dels trajadores han trobat “pedra especialment dolenta, molt pitjor que l’existent en les parets que estem reconstruint a la Iglesuela del Cid”. No obstant això, la mala qualitat de la matèria primera ha estat un altre licient per als alumnes que, d’aquesta manera, estan aprenent a desenvolupar la seva activitat en qualsevol tipus de condicions.

El taller d’ocupació es troba a l’equador del seu desenvolupament. Cada setmana el treball es reparteix entre Vilafranca o Iglesuela, de manera que les tasques es van desenvolupant en els dos termes municipals. A la Iglesuela del Cid els alumnes treballadors estan desenvolupant la seva tasca en el camí dels Barraquero, amb l’objectiu d’unir el treball que ja es va iniciar l’any passat amb l’entorn de l’ermita del Cid.

Més informació: | | |