L’Administració electrònica arriba a Morella i ja es poden fer el 80% de les gestions


Etiquetes:

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 21 de juny de 2010

Morella continua apostant per les noves tecnologies i posa en pràctica una inciativa nova per al municipi. Es tracta de l’Administració electrònica, amb la que els seus ciutadans podran realitzar els tràmits administratius a través de la web i sense necessitat d’acudir a l’Ajuntament. Aquest és només el primer pas, encara que amb ell, es podran realitzar el 80% dels tràmits que realitza el consistori a través de finestreta.

El regidor de tecnologies de la informació i de la comunicació, Ernesto Blanch, explica que “a través d’aquesta eïna els ciutadans de Morella podran realitzar el primer dels tràmits amb què s’inicia qualsevol gestió”. A més, afegix que “esta secció està a la web municipal i resol gran part de la càrrega administrativa que suporten els Ajuntaments”.

Blanch també explica que “vam ser el primer Ajuntament que va aprovar una ordenança d’administració electrònica, vam catalogar tots els expedients administratius i, ara, donem un altre pas amb la implantació de la E-Administració”. L’edil afirma que “en les pròximes setmanes incrementarem els serveis, incloent-hi la solicitut de les llicències d’obres”.

El primer pas per a poder utilitzar aquesta nova eïna és tindre el Document Nacional d’Identitat electrònic o sol·licitar un certificat digital als organismes certificadors. Una vegada es disposa d’aquesta acreditació, cal inserir-la en el navegador. Després, ja es pot accedir a la secció, omplir el document i enviar-lo.

Aquesta eïna ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, a través d’un conveni, i que s’ha encarregat de prestaer assessoria tècnica i jurídica i gràcies a l’aposta pel software lliure. Per aquest motiu, Blanch agraïa la col·laboració d’ajuntaments com el d’Onda. L’edil explica que “la nostra política és que estes iniciatives puguen ser utilitzades pel màxim nombre de gent possible”.

I Cursa de Muntanya de Morella
Una altra de les novetats que presenta la web municipal i que permet omplir un full d’inscripció des de casa, és la secció de la I Cursa de Muntanya de Morella. Aquesta carrera està dins de la Lliga de Carreres de Muntanya Castelló Nord i es celebrarà el 18 de juliol. A la secció està el reglament, els preus i es pot omplir el full d’inscripció.

Més informació: