Canal 9 registra les pitjors audiències de la seua història


Etiquetes: , ,

_________________________
comarquesnord.cat, València
dimarts, 22 de juny de 2010

Són moltes les converses al voltant de Canal 9 que s’escolten aquests dies pels nostres pobles. “Jo l’he desintonitzada” o “jo l’he posada a l’últim lloc, fins i tot després d’Intereconomia” han estat frases habituals després del tall de TV3 ordenat per la Generalitat Valenciana, contra el que la comarca ha iniciat una mobilització visible, mitjançant recollides de firmes i manifestacions, i una altra silenciosa, la que cadascú fa a la seua casa.

Però pareix ser que a la resta de la Comunitat Valenciana s’ha seguit un camí semblant, i les dades d’audiència deixen veure que l’autonòmica valenciana ha tingut els pitjors mesos de maig i juny de la seua història. Si bé l’any passat els seus espais televisius seduïen a un escàs 10,8% dels espectadors, aquesta primavera les dades són ja alarmants. Només el 6,7% dels espectadors trien Canal 9 i ni tant sols la Fórmula 1 reflota les dades pèssimes, ja que majoritàriament els valencians prefereixen laSexta per a seguir aquest esdeveniment.

El més destacat és que són els informatius els que passen pel seu pitjor moment. Lluny de saber aprofitar la proximitat que pot aconseguir una televisió autonòmica, ocorre tot el contrari, i registren habitualment un escàs 6% d’audiència. La gent, pareix, ja se n’ha adonat de la falta de rigor i pluralitat del Notícies 9 i opta majoritàriament per altres cadenes per informar-se.

Un dels motius que s’apunta és el fet que des de la Generalitat Valenciana s’atorgaren les llicències de la TDT majoritàriament a televisions properes ideològicament al Partit Popular, de forma que l’audiència potencial de Canal 9, és a dir, la més afín políticament, es desdibuixa entre Intereconomia, Popular Mariavisión, Las Provincias TV i d’altres semblants.

TV3, la més vista
Canal 9 es situa, d’aquesta manera, en el rànking de les tres televisions autonòmiques menys vistes, junt a la de Múrcia o la de les Illes Balears, de molt més recent creació. A més acumula un deute de 1.200 milions d’euros, sent una de les més cares i de les menys vistes. Per contra, TV3 lidera les autonòmiques més vistes amb un 15,7 de l’audiència i que fins i tot ha crescut darrerament.

Més informació: | |