El vilafranquí Luis Gargallo representarà a la Comunitat en el certamen Spain Skill de cuina


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Cullera
dimarts, 22 de juny de 2010

El vilafranquí Luís Gargallo, de l’IES Costa Flor del taronger de Castelló ha guanyat un important certamen arrosser de Cullera amb la recepta “Risoto de sepionet i pèsols tendres, amb vel de galeres i royal de cebolleta”. El primer premi ha sigut donat “per la seva atrevida fusió de tècniques innovadores i la seva eficàcia a l’hora de resoldre la proposta gastronòmica de lareceta presentada al concurs”.

Anirà a l’Spain Skill de cuina
El III Certamen de Varietat d’Arrossos Ciutat de Cullera arrencava el passat dilluns amb la celebració de l’I Concurs Gastronòmic de Cuiners Novells dirigit als estudiants de cuina de la xarxa de centres del CDT i dels instituts de Formació Professional de la Comunitat Valenciana. La importància del concurs gastronòmic de Cullera ve donada per haver estat triat com certamen oficial per a seleccionar al representant de la Comunitat Valenciana en la final espanyola del campionat internacional d’habilitats WorldSkills 2011.

Les ^”olimpiades” de la FP
WorldSkills són les olimpíades de la Formació Professional que es van celebrar per primera vegada en 1953 i que actualment conta amb la participació de 52 països. La competició internacional pretén promocionar i reivindicar la labor de les escoles de formació professional i prestigiar els nous talents i en el cas del Certamen de Cullera permet iniciar la fase autonòmica d’aquesta competició mundial mitjançant la selecció del millor estudiant de cuina de la promoció 2009-2010 i que participarà en la competició mundial d’estudiantes de FP que se celebrarà a Canadà.

Han participat en l’I Certamen de Cuiners Novells de Cullera 20 candidats procedents de 12 diferents centres de formació gastronòmica i hostelera dels quals van superar la fase prèvia 12 alumnes que han participat en la competició d’avui procedents de 8 centres distints, a saber: CDT de Gandía, IES Mediterrània de Benidorm, IES Joan Marí Llopis de Cullera, CDT de València, IES Ciutat de l’Aprenent de València, IES Xest, IES Costa de Flor del taronger de Castelló i CDT de Castelló.

El jurat del Certamen ha estat compost per alguns dels més importants crítics gastronòmics, cuiners i representants de les entitats promotores del Certamen Gastronòmic.

________________________________________________________
Enllaç: culleragastronomica.wordpress.com
________________________________________________________

Més informació: | |