Tot preparat per a la Fira de Cinctorres


Etiquetes:

________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dimecres, 23 de juny de 2010

Cinctorres ja està preparat per a celebrar la VII Fira de Desenvolupament Sostenible que tindrà lloc aquest cap de setmana. Multitud d’actes ompliran de festa i colorit al municipi amb aquesta mostra que ja està assentada dins del calendari festiu cinctorrà.

L’alcalde de la localitat, Antonio Ripollés, valora “molt positivament” que Cinctorres “puga celebrar des de fa set anys aquesta Fira”. Respecte a la setena edició “caldrà fer les valoracions el diumenge per la vesprada”. De moment, Ripollés apuntava que “el ritme d’expositors i venedors que ens acompanyaran és molt bo, amb una gran demanda a pesar de la situació de crisi econòmica que estem vivint” i senyalava que “els darrers dies han estat molts els que ens han cridat per participar-hi”.

El primer edil destacava “l’esforç que fem des del consistori per incentivar a que hi hagi el major nombre d’estands, no cobrem res i els convidem a un dinar”, expressant que es puguen aprofitar estos dies per a “impulsar a la gent de la zona i poder-ho aprofitar econòmicament en estos moments tan delicats”. Ripollés destacava que un dels objectius de l’Ajuntament és que “els participants vaiguen repetint any en any”.

D’aquesta manera, si no hi han baixes de darrera hora, el recinte firal s’omplirà d’expositors de diferents varietats: energies renovables, plantes aromàtiques, productes artesanals, productes ramaders i agrícoles, activitats turístiques o de diferents comerços entre d’altres molts. Tots ells estaran repartits a la zona de la Plaça Cap de la Vila, la del Pou i del Poliesportiu des de mati del dissabte quan s’inaugurarà la Fira de Desenvolupament Sostenible. L’alcalde espera que “el temps acompanye, perquè la meteorologia sol ser protagonista d’aquesta Fira o fa molta calor o cau molta aigua, no hi ha punt intermedi”.
Entre els al·licients de la Fira estarà que l’associació de Dones durà a terme una demostració d’elaboració de sabó i l’associació del Cavall organitzarà un espectacle de ‘tir i arrastre’.

Es recupera la festa de Sant Pere
Per altra banda, el cap de setmana serà molt especial ja que es recuperarà la festa de Sant Pere “un grup de joves que van ser majorals de Sant Antoni es van oferir per recuperar aquesta festivitat, que era una de les més importants del poble, i que es va perdre fa uns 12 anys per falta de majorals” informava Ripollés “ells ho van proposar fer i nosaltres vam accedir, recolzant la iniciativa perquè és bo per al poble i omplirà la Fira amb més actes”. Sant Pere tindrà com acte central el tradicional ball a la Plaça del Pou a les 21 hores del dissabte “no eixirà el millor que voldríem, ja que es difícil assajar-lo perquè els passos són antics i no es recorden” indicava l’alcalde. Per recuperar la festa els majorals han constituït l’associació ‘La Faixa i el Barra’. A la nit del dissabte, a més, es farà un sopar de càtering al pavelló de festes i una orquestra.

El diumenge al mati, Cinctorres s’omplirà de pintors que participaran en el XXX Certamen de Pintura ‘Vila de Cinctorres’ en les modalitats de Pintura Lliure i Pintura Ràpida.

Més informació: