Comença un taller d’ocupació sobre el món del cavall


Etiquetes:


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vall-de-roures
dijous, 24 de juny de 2010

El passat 21 de juny va començar un taller d’ocupació dedicada al món del cavall en la Comarca del Matarraña. La durada prevista és de 6 mesos i, durant aquest temps, es pretén formar a 10 alumnes treballadors en el sector ecuestre, alternant l’aprenentatge amb treballs pràctics relacionats amb la cura de cavalls.

Inserció laboral
L’objectiu del taller és facilitar la inserció laboral dels participants i està finançat per l’Institut Aragonès d’Ocupació. La modalitats principals que es van a impartir són les d’auxiliar de turisme ecuestre i herrador de cavalls. Els alumnes seleccionats, que prèviament a l’inici del taller es trobaven en situació atur, procedeixen de diferents localitats de la comarca, entre unes altres, Vall-de-roures, Beceit, Fondespatlla i Queretes.

Es tracta d’una iniciativa pionera en la província de Terol ja que és el primer taller d’ocupació de tota la província, i un dels cinc que s’han concedit en tot Aragó, que està orientat a emprenedors, és a dir, a persones que un futur tinguen intenció o valoren la possibilitat de treballar en aquest sector, i especialment vulguen crear la seua pròpia empresa relacionada amb el món del cavall. Per això, durant el taller també està previst impartir formació sobre autoocupació, en concret tot el relatiu a la creació i engegada d’una empresa amb l’objectiu que els alumnes coneguen de primera mà els passos a seguir per a la creació de la seua pròpia empresa. També està previst dotar a l’alumne de coneixements de l’entorn, en particular, sobre les principals característiques mediambientals, físiques i soci-econòmiques del territori, juntament amb formació més general sobre les noves tecnologies, recerca d’ocupació, prevenció de riscos laborals i igualtat de gènere.

120 possibilitats de negoci
Tota la formació plantejada és compatible i dota a l’alumne treballador d’una visió tècnica, quant a la pròpia activitat, d’una visió empresarial, igualment necessària i fonamental per a la correcta marxa de l’empresa i d’una visió general sobre altres aspectes també rellevants. El món del cavall és una aposta de desenvolupament soci-econòmica per part de la Comarca del Matarraña. Segons estudis realitzats referent a això, el sector ecuestre ofereix més de de 120 possibilitats de negoci, com ara la criatura, la cura, el transport, l’alimentació, l’allotjament.etc).

Més informació: