El Barri de Sant Joan es prepara per a viure les seues festes


Etiquetes: ,

________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 24 de juny de 2010

El Barri de Sant Joan celebra les seues festes tradicionals durant aquest cap de setmana. Si bé les activitats ja han començat amb el tradicional robatori de plantes dels balcons, el dia principal de festejos serà dissabtee.

La matinada de Sant Joan, Morella canvia les tradicionals fogueres d’altres municipis per un costum molt distint. Els jóvens del municipi, roben els tests que troben en els balcons per a construir una espècie de línia de plantes per tota la costa de Sant Joan. Es tracta d’una espècie d’enramat per al sant i compte la tradició, que antigament servia per a obsequiar les xiques més pretingudes del municipi.

Durant la jornada de dissabte, el barri viurà el seu principal dia de festes. Així els cercaviles, jocs infantils, rosaris, sopars i orquestres, ocuparan tota l’activitat del dia. Es tracta d’unes festes molt participatives en les que la gent de la localitat es desplaça fins a aquest barri per a disfrutar de les activitats.

Condicionament de la plaça
Precisament, per a què es puguen celebrar sense problemes, la Brigada Municipal s’ha encarregat de dur a terme els preparatius. Segons explicava el regidor d’obres i joventut, Rhamsés Ripollés, “durant esta setmana s’ha netejat la zona i s’ha muntat l’escenari. Però l’actuació més important es va dur a terme fa unes setmanes amb la millora de l’asfaltat del carrer”.

Més informació: |