La Generalitat Valenciana fa burla de la recollida de signatures per a poder veure TV3

_______________________
comarquesnord.cat, València
divendres, 25 de juny de 2010

La portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, ha tornat a possicionar-se contrària a que les emissions de TV3 es regularitzen a la Comunitat Valenciana. Amb to burlesc, qualifica la recollida de firmes per a tirar endavant la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió Sense Fronteres” com a “una part de l’espectacle d’aquest gran teatre que aquesta fundació està realitzant des de fa anys”, al·ludint a la tasca d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Alhora, Sanchez de León assegura que la Comunitat Valenciana “lluny de ser una censora, com s’ha pretès traslladar, està sent víctima” d’una situació “protegida” pel govern de Catalunya per a “estendre la llengua i la cultura catalanes” a la Comunitat. Cínicament, diu que el Govern valencià seguirà “defensant la legalitat” i “impedint les emissions il·legals” tant de TV3 com de “qualsevol altra emissió televisiva que en aquesta comunitat estigue actuant sense llicència”, fent orelles sordes a que a la comarca dels Ports continuen les emissions de mitjans de comunicació afins al PP que no tenen la pertinent llicència administrativa.

La portaveu, en les mateixes declaracions apuntava que tots els valencians “estem sent víctimes d’aquesta situació, protegida i donada suport per un govern, el de la comunitat autònoma de Catalunya”, i va remarcar que quant “menys hem de denunciar-lo i fer saber a tots els valencians que seguirem defensant la legalitat i seguirem impedint les emissions il·legals mentre no tinguin aquesta cobertura legal, de TV3 o de qualsevol altra emissió televisiva que en aquesta comunitat estigui actuant sense llicència i sense cobertura legal”.

Acció Cultural del País Valencià preténque les signatures contribueixien a legalitzar l’intercanvi de les televisions i ràdios en llengua catalana, gallega i basca, segons han expressat els seus responsables. En total, de les 651.650 signatures que van traslladar al Congrés en 85 caixes, 253.549 pertanyen a la Comunitat Valenciana, 321.150 a Catalunya, 29.472 a Balears, 29.070 a Navarra, 16.141 a País Basc i 2.268 a altres comunitats. Ara s’ha d’esperar que la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió Sense Fronteres” tire endavant.

Més informació: | | | | | |