Cinctorres no podrà tindre aerogeneradors

______________________________________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dissabte, 26 de juny de 2010

Cinctorres, finalment, no podrà acollir aerogeneradors, ja que la declaració de Zona d’Especial Protecció de les Aus (ZEPA) abarca tot el seu terme municipal i, aquesta inclusió és incompatible amb les instal·lacions d’energia eòlica. D’aquesta manera, Cinctorres serà l’únic municipi de la comarca dels Ports que no pugue tindre ni un sol aerogeneradors, amb els desavantatges econòmics que això suposa per al desenvolupament de la localitat. La Generalitat Valenciana ha inclòs a Cinctorres en aquesta categoria i ja s’ha remés a la  Unió Europea, pel que la decisió “ja està a Brusel·les” i “és irrevocable” segons anunciava l’alcalde Antoni Ripollès als micròfons de Els Ports Ràdio durant la Fira de Cinctorres d’enguany.

Antoni Ripollès, això sí, demana a la Generalitat Valenciana que sigue conscient d’aquesta situació de greuge comparatiu a l’hora de repartir altres tipus d’inversions. L’argument de l’alcalde de Cinctorres es la discriminació que, respecte a pobles veïns, patirà el municipi en inversions, per algo que no han triat, ja que tant el poble com les empreses estaven interessades en la instal·lació de parcs eòlics. Ja en anteriors ocasions l’alcalde havia remarcat que “som la reserva de la Comarca, ho acceptem sempre que també es reparteixin els beneficis i les inversions. En aquest moment, quan tots els muncipios parteixen d’uns ingressos assegurats, nosaltres partim de zero. Això és injust, el nostre poble no pot veure’s abocat a ser la germana pobra, vam necessitar estar a la mateixa altura que els altra. Hem estat solidaris sempre, vam exigir dels altres municipis el mateix tracte, i de la Diputació i la Generalitat el que entenem que és just: un tracte especial que desfaci el greuge comparatiu en el qual en aquest moment ens trobem”,

Cintorres sofreix els aerogeneradors, però no rep beneficis
Cinctorres no ha albergat cap aerogenerador, no perquè no fos apte per a això, ja que estava inclòs en zona eòlica, i en la segona fase del pla, pròxima a començar, les empreses interessades en desenvolupar-lo havien plantejat la possibilitat d’instal·lar dos parcs. No obstant això la declaració de ZEPA un dia abans de l’adjudicació de l’ampliació del Pla Eòlic, va deixar a Cinctorres sense aquella possibilitat.

Més informació: |