Uns 150 majors de Morella fan una nova rogativa a Vallivana


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 26 de juny de 2010

L’últim dia i més important de les jornades de la gent gran s’ha celebrat a Morella. Es tracta d’una Rogativa peculiar en què els majors arriben fins a Vallivana i poden expressar la devoció que senten per la Mare de Déu. Enguany, unes 150 persones han participat a la “Rogativa de la gent gran”.

Cal recordar que a Morella i a Vallivana els separen uns 23 quilòmetres. Cada any, excepte els sexennals, el primer dissabte de maig, els ciutadans de la localitat realitzen el trajecte caminant per a venerar la Mare de Déu. Enguany també és especial, ja que per primera vegada hi hauran tres Rogatives, al celebrar-se el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu.

Eixe trajecte és llarg i impossible de realitzar per a molts ciutadans de Morella. Per això, l’Ajuntament de Morella, des de fa sis anys organitza un viatge per als més majors, per a què realitzant un tram accessible es sentisquen partíceps de la Rogativa i puguen adorar a la Mare de Déu de Vallivana. El trajecte va des de la Creu de la carretera de Vallibona fins al Pont de la Bota, realitzant-se al complet per sendes. En aquest punt, s’esmorza i, després, uns autobusos desplacen els veïns fins a Vallivana. Allí, es rendix culte a la Mare de Déu i després es celebra una missa. Per a finalitzar la jornada de convivència, tots els participants dinen en aquesta localitat.

Amb aquest dia especial, es donen per finalitzades les jornades de la gent gran a Morella. La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca “que és molt important que al llarg de l’any tinguem unes jornades dedicades a la nostra gent gran”. A més, afegix que “totes les activitats han tingut una gran acollida, el què torna a demostrar que la gent major està molt activa i és molt participativa”. Blasco conclou que “l’eslògan que ha emmarcat les jornades, Vivim i donem vida, és molt apropiat quan veus com es comporten en cada activitat programada”.

Les jornades han estat organitzades per l’Ajuntament de Morella i el Carnet d’Or i han col·laborat l’Associació de Jubilats Mare de Déu de Vallivana, el Consell de la Gent Gran, la Creu Roja Joventut, Serveis Socials Municipals d’Atenció a la Dependència de Vinaròs i Morella, el Centre de Dia, la Universitat Jaume I i l’Assemblea Local de la Creu Roja.

El dia de la gent gran
Enguany també hi haurà una modificació en el dia de la gent gran de les festes. Tradicionalment, es celebra el divendres de la setmana de festes, però enguany, eixe dia serà la primera Rogativa del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Vallivana. Aleshores, s’ha decidit traslladar el dia al següent dimarts, celebrant-se la jornada de convivència amb la Mare de Déu en el municipi.

Més informació: |