LA FALSA: “Viva Honduras”

JOAN CARLES MARCOBAL
El passat dilluns recordàvem aquell cèlebre crit de Federico Trillo –el conqueridor de Perejil- quan era ministre de Defensa. La frase no hagués tingut més importància de no pronunciar-la davant de l’exèrcit del Salvador. Però bé, com deia, el passat dilluns tots la vam rememorar quan la nostra selecció –la Roja- va vèncer a la d’aquest país centreamericà, el qual, junt a l’àrbitre d’aquell encontre del moment, ja ens va ajudar bona cosa a superar la primera fase del mundial d’Espanya al 1982. Hondures ens va permetre el dilluns recuperar l’autoestima a un país dessolat per la derrota patida contra Suïssa al primer partit del Mundial de Sud-àfrica.

La crisi semblava que s’havia accentuat a Espanya amb l’esmentada derrota, tant va ser així que la mateixa Leire Pajín, la de la confluència estel·lar Obama-Zapatero a les presidències de l’univers, va tenir que eixir a la palestra per alçar la moral dels espanyols. La Barbie alacantina ens va tenir que recordar, més o menys, que Espanya ja ha tingut la capacitat en altres ocasions de refer-se i alçar-se amb força de situacions tremendament difícils, com si perdre un partit del mundial fóra comparable a la situació patida a la postguerra.

Però bé, que tot sigui benvingut si s’aconsegueix l’objectiu d’arribar a vuitens de final amb el permís de Xile. I si guanyem el Mundial no sols saltarem de joia sinó que, a més a més, contribuirem a pal·liar la crisi dels futbolistes amb els 600.000 euros de prima que els esperen. Pobres xics!

Més informació: