La mostra de teatre Picapinsà acull representacions vilafranquines


Etiquetes: ,


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Poboleda
diumenge, 27 de juny de 2010

La localitat de Poboleda, a la comarca tarragonina de El Priorat, celebrava el passat cap de setmana la segona edició de la mostra de teatre Picapinsà, en la que enguany participava el grup d’animació ‘La Xalera’ i el Grup de teatre de Sant Antoni de Vilafranca.

El ‘Picapinsà’ s’encetava divendres amb la representació del sainet valencià ‘El Colombaire de Profit’ a càrrec del grup de teatre de Poboleda. El dissabte començava a la vesprada amb la Xalera que oferia una actuació de carrer titolada “Les aventures del cavaller Froilán”, fent un recorregut pels carrers de la població amb una bonica història enginyada pels propis membres del grup. Cavallers, princeses, mags, bruixes… es donaven cita als carrers de Poboleda de la mà de La Xalera.

Impulsat per Vicent Cerdà
El Picapinsà, mostra de teatre de Poboleda naixia l’any passat impulsat per Vicent Cerdà. Aquest vila-realenc amb grans lligams a Vilafranca i que també és membre de La Xalera viu al Priorat per qüestions de feina i creava el festival.

El Grup de Teatre de Sant Antoni de Vilafranca també viatjava fins a Poboleda per oferir dos sainets. En primer lloc es representava el sainet ‘Tot a perra’, representat a la darrera festa de Sant Antoni i també s’oferia l’obra ‘Confussió a la clínica dental’, representada en anys anteriors i que s’ha recuperat per a la ocasió.

Els sainets van ser representats a l’escenari existent a un dels bars de Poboleda, omplint-se la xicoteta sala per veure la representació del grup vilafranquí. Abans de tot, Vicent i Rafa van explicar al públic local les peculiaritats d’aquest grup de teatre de la festa de Sant Antoni.

La gent de Poboleda va quedar molt satisfeta amb les representacions teatrals del grup vilafranquí. Sobretot amb el sainet ‘Confussió a la clínica dental’ amb el que el públic present no va parar de riure durant la mitja hora que dura el sainet.

Més informació: |