Mas d’En Verge guanya el concurs d’emboladors de Morella


Etiquetes:


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 4 de juliol de 20190

El concurs d’emboladors va protagonitzar la nit del dissabte a Morella amb un gran espectacle que posava el punt i final a una jornada molt taurina. Amb la silueta il·luminada del castell de fons, la plaça de bous de Morella va tornar a anar acollint gent que no es volia perdre el concurs taurí d’emboladors que ja és habitual cada any. El principi es va fer esperar, retardant-se l’esdeveniment, ja que es va deixar temps pel partit d’Espanya de quarts de final. Durant eixos minuts les colles d’emboladors van anar aplegant i es concentraven a la porta dels corrals, conversant i pensant com fer de la millor forma i més ràpida l’embolada.

Els participants van ser els emboladors de Mas d’en Verge, Passió pel Bou de Morella, Benassal, Catí i Vilafranca. Cada una de les quadrilles era identificada per una samarreta o una sudadera. Finalment va aplegar el moment, amb el sorteig d’ordre i la lectura de les regles des del lloc de comentarista. Els més ràpids guanyarien, però es penalitzava que una bola caiguera o es ficara torta. Es va fer una presentació eixint els grups un per un rebent l’ovació del públic. Va destacar l’equip de comentaristes del esdeveniment amb l’expert taurí Carlos Manrique i el ramader i embolador Diego Pitarch.

Les embolades en general van ser ràpides i molt ben elaborades per les cinc colles. En primer lloc van embolar el grup de Mas d’en Verge, els més ràpids que finalment guanyarien el concurs amb un temps de 9,77 segons. Els segons van ser els de Passió pel Bou de Morella, un grup composat per gent de la comarca. Van fer un bon temps, però degut a que van col·locar una bola torta van ser penalitzats amb 15 segons de sanció fent un temps total de 22,95 segons. Tot seguit embolarien els de Benassal, els més ràpids amb 7,11 segons, però desqualificats perquè al seu bou li va caure una bola. Mentres que els quarts van ser els de Catí, que van veure com el seu bou es lesionava en el moment d’embolar-lo. De totes formes, es va enregistrar el temps fent 17,80 segons que els feia quedar subcampions.Tancaven el concurs els emboladors de Vilafranca que van utilitzar 28,21 segons.

Espectacular concurs d’emboladors amb el triomf final de Mas d’en Verge. Totes les colles van oferir grans dosi d’emoció amb les embolades als 5 bous de la ramaderia de Palmira Cervera de la finca Les Covetes. Un concurs que ja és fixe dins del calendari anual festiu de Morella.

________________________________________________________
Fotogaleria: Concurs emboladors Morella 2010
________________________________________________________

Més informació: