“El futur dels diaris” obri a Morella els Cursos d’Estiu 2010 de la UJI

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 5 de juliol de 2010

La Universitat Jaume I (UJI) engega el dilluns 5 de juliol de 2010 la seua proposta de Cursos d’Estiu per al mes de juliol, un total de 21 programes que es desenvoluparan fins al 23 de juliol en les localitats de Benicàssim, Castelló de la Plana i Morella.

“El futur dels diaris”
“El futur dels diaris” és el curs que obri el programa, del 5 al 7 de juliol en la Casa Ciurana de Morella, tractant de donar respostes a preguntes com si és possible una societat sense diaris, l’aportació que fan, els seus principals errors, si Internet és la fi de la premsa escrita o una possibilitat per a la seua refundació i com seran els diaris del matí. L’acte d’inauguració, que té lloc a les 12 hores, conta amb la presència del vicerector de Cultura i Extensió Universitària, Wenceslao Rambla.

El curs “El futur dels diaris” està dirigit per Andreu Casero, del Departament de Ciències de la Comunicació de la UJI. La primera jornada, conta amb una conferència sobre els encerts i errors dels diaris, realitzada per Josep María Casasús (Universitat Pompeu Fabra) i una taula rodona sobre si és possible una democràcia sense diaris, moderada pel professor de la UJI Lluís Meseguer i en la qual intervindran Just Villafañe (Universitat Complutense de Madrid), Francisco Fernández Beltrán i Domingo García Marzá (UJI). La segona jornada, constarà de dues conferències a càrrec d’Andreu Casero (UJI) i Josep Lluís Micó (Universitat Ramon Llul), així com de la taula rodona “Internet: final o principi dels diaris?”, moderada per Hugo Doménech que contarà també amb Guillermo López i César Fernández, de la Universitat de València. Finalment, en la tercera jornada tindran lloc dues conferències sobre la premsa escrita enfront de la convergència digital i el post periodisme, per part de María Jesús Casals Carro (Universitat Complutense de Madrid) i José Manuel de Pablos (Universitat de La Llacuna).

Educació, mitjans de comunicació, màrqueting en línia, gastronomia, creació d’ocupació, viatges, humor i literatura, arquitectura, memòria històrica, contextos multilingües, videoclips, sostenibilitat i energies renovables seran alguns dels aspectes abordats en els Cursos d’Estiu de la UJI, una alternativa per compartir saber i experiències durant les vacances. Com en edicions anteriors, VOX UJI Ràdio oferirà durant el mes de juliol programes especials amb entrevistes als directors dels Cursos d’Estiu, l’emissió d’algunes de les conferències més destacades i l’agenda de la setmana, que es podran escoltar en el 107.8 de la FM i en la web http://www.radio.uji.es/.

La matriculació dels cursos es pot realitzar a través de l’adreça http://inscripcio.uji.és fins a quatre dies hàbils abans del començament de cada curs o fins que es cobrisquen les places.

Més informació: | | | |