Morella inicia els cursos d’estiu de la Universitat Jaume I


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 5 de juliol de 2010

Morella ha iniciat els cursos d’estiu de 2010 de la Universitat Jaume I. “El futur dels diaris” és el títol del primer dels cursos que es celebren aquesta setmana a la localitat dels Ports. L’activitat universitària ha donat inici amb la presentació a càrrec del vicerector de cultura i extensió universitària, Wenceslao Rambla, el director del grau de periodisme, Andreu Casero i el regidor de joventut, Rhamsés Ripollés.

L’edil de la localitat ha destacat la importància que té per a Morella ser seu de la UJI. Segons Ripollés, aquest fet “agilitza la relació amb els estudiants de la perifèria, acostant la vida universitària als nostres carrers”. Per això, ha agraït l’elecció, un any més, de la localitat com a seu dels cursos. El regidor destacava que “només hi ha quatre seus a la província que puguen presumir de ser seu dels cursos durant aquest mes, i Morella torna a ser-ho”.

Ripollés també ha afirmat que “un dels objectius de Morella és convertir-se en un marc de reflexió teòrica i reforçar la nostra política cultural. Per això, considerem que és molt important poder albergar estos cursos”. L’edil també ha explicat als alumnes que “durant estos dies, Morella es convertix en un espai de reflexió, però també de convivència, sent molt important la vida fóra de les classes”.

El regidor també ha recordat als alumnes que Morella disposa del Pla d’Ajudes a Universitaris, per mitjà del qual s’ajuda econòmicament als treballs de final de carrera que tenen com a eix central la localitat.

Aquest curs pretén abordar la incertesa sobre el futur dels periòdics i es desenvoluparà a la Casa Ciurana fins a dimecres al migdia. Eixe mateix dia, a la vesprada donarà començament el curs que porta per títol “Reptes i hibridacions discursives en la nova cultura visual digital”, també del departament de Comunicació Audiovisual.

Més informació: | | |