Els Ports celebra l’històric accés d’Espanya a la final del Mundial



________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 7 de juliol de 2010

La comarca dels Ports va vibrar aquest dimecres amb l’espectacular partit de la selecció espanyola en les semifinals del Mundial de futbol front a Alemanya. ‘La Roja’ va fer el seu millor encontre a Sud-àfrica i va acabar guanyant per 1 a 0 als alemanys amb una rematada impressionant de cap de Carles Puyol.

De nou els veïns de la comarca es van reunir per veure junts el transcendental partit i l’alegria va esclatar al finalitzar els 90 minuts. A la prèvia els bars dels nostres pobles ja estaven quasi plens per gaudir de la primera vegada que Espanya jugava les semifinals i intentar calmar els nervis. A les 10 i quart aproximadament, quan l’àrbitre xiulava el final de l’encontre, els abraços i càntics es van deixar escoltar, així com alguns que van agafar el cotxe per fer sonar el clàxon pels carrers, així com coets per mostrar la satisfacció per la victòria.

Les teles, al carrer
Aquest Mundial 2010 ha posat de moda el traure les televisions al carrer per viure el futbol i així combatre l’intens calor que es viu aquests dies. A Morella, el carrer Blasc d’Alagó era un dels punts amb més televisions al carrer, amb molta gent que es va ficar a les terrasses per veure el partit i també sopar.

I a Morella un altre dels punts principals per viure intensament el Mundial és la Plaça Colón. Unes 150 persones es van reunir allí per fer força i animar a La Roja. Banderes, samarretes i d’altres elements per animar es van deixar notar en aquest punt. Gent de totes les edats no es va voler perdre l’esdeveniment històric i es va demostrar que aquesta generació de futbolistes espanyols ha conquerit el cor dels aficionats i ha unit a tots al voltant d’un equip.

Després del experimentat amb les semifinals s’espera un gran ambient a la comarca per al diumenge quan es dispute la final entre Espanya i Holanda a partir de les vuit i mitja de la vesprada.