L’ermita de l’aparició es rehabilitarà i condicionarà pel Centenari


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 8 de juliol de 2010

Morella condicionarà la zona on conta la tradició que la marededéu de Vallivana se li va aparéixer a un pastor i rehabilitarà l’ermita que es va construir posteriorment. L’actuació servirà per a millorar una de les zones més adorades pels veïns de Morella. Aquest espai s’inaugurarà el dia 8 de setembre, concloent així els actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que “este és un espai important per als morellans, pel què es convertirà en una actuació simbòlica de rellevància”.

El lloc es troba en la Muntanya de Vallivana i, per a arribar, cal afrontar una gran ascensió d’uns 600 metres des del Santuari d’aquesta localitat. Per això, Puig també recorda que “el lloc en el què es troba l’ermita té un gran valor paisatgístic”.

De l’any 1922
L’ermita consta d’una xicoteta capella i va ser construïda l’any 1922. Aquesta edificació va ser impulsada per la Colònia de Morellans absents i finançada per la Colònia Morellano-valenciana a base d’ingressos recaptats d’una tómbola i d’aportacions particulars.

D’aquesta manera, la pujada a este lloc tancarà els actes pel Centenari de la Coronació de la marededéu de Vallivana. Esta celebració començarà oficialment el dia 15 d’agost i tindrà com a actes més destacables les Rogatives dels dies 20 i 21 i del 29 i 30. A més, des que la Mare de Déu arribe a Morella, el dia 21, tindran lloc les novenes dedicades a la Mare de Déu, organitzades per cada un dels gremis de la ciutat. Ximo Puig explica que “la nostra voluntat és que el Centenari siga una celebració molt important i, hem de viure-la des de la cohesió i fidels al sentiment dels morellans per la Mare de Déu”.

Més informació: | | | | |