Universitaris de pràctiques a l’Ajuntament de Morella


Etiquetes:

_________________________________________________________
Mario Adell Chiva, Morella
dijous, 8 de juliol de 2010

Obtenir una carrera universitària no sols comporta la superació de les diferents assignatures que formen part dels cursos que les composen. A banda de la part més teòrica, els alumnes deuen de realitzar una sèrie de pràctiques a empreses externes per tal d’adquirir una formació que s’aprope a la realitat del món laboral, que sol ser de 200 a 300 hores.

Les universitats mantenen una sèrie de convenis amb diferents empreses o entitats per tal d’oferir determinades places de pràctiques als futurs graduats. L’Ajuntament de Morella en té alguns per tal de poder oferir als alumnes morellans la possibilitat de fer-ho aquí. Actualment, l’Ajuntament de Morella compta amb 3 alumnes, bé realitzant les pràctiques o bé donant-li forma al treball fi de carrera.

El treball que els universitaris realitzen també és valorat, a l’igual que ho són els exàmens que es cursen durant el transcurs de la titulació. La nota de les pràctiques té una consideració important en l’expedient acadèmic i pot obrir les portes dels alumnes al món laboral. Per això, a l’hora de valorar-les, els alumnes tenen tant un tutor de la universitat en la qual estudien, i un altre del propi Ajuntament.

El conveni de pràctiques que manté el consistori morellà amb les diferents universitats també forma part del programa d’Ajudes als Universitaris que impulsa l’Ajuntament de Morella. Rhamsés Ripollés, Regidor de Joventut, afirmava que es tracta d’un “pla que compta amb ajudes tant econòmiques com de suport per als joves”. A més, aquesta pot ser una mesura important per evitar que la joventut marxi no sols durant el curs, sinó durant tot l’any del seu poble.

Els joves es posen en contacte per primera vegada amb el món laboral al qual es dedicaran si tot va bé, i on millor que al seu poble. Ara, amb molt d’interès, van realitzant una feina per a la qual porten estudiant uns quants anyets.

Una vegada finalitzen les pràctiques, caldrà acabar aquelles assignatures per tal d’obtenir el títol universitari. Un últim esforç que culminarà amb una llarga trajectòria acadèmica.

Més informació: