L’Ajuntament de Vilafranca lamenta la denegació d’ajudes per a les despeses de la neu

_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 8 de juliol de 2010

L’Ajuntament de Vilafranca celebrava aquest dijous el ple ordinari corresponent al mes de Juliol, amb un bon grapat d’assumptes per tractar. A la sessió, es donava compte de la decisió de la Diputació Provincial de no afrontar les despeses ocasionades pel temporal de neu i fred que es va patir a Els Ports durant els primers dies de l’any i en el qual els municipis van haver de fer front a una sèrie important de despeses per contractar maquinària que netejara la neu. La negativa de la Diputació no ha estat ben acollida pels municipis de la comarca i així es feia patent per l’Ajuntament de Vilafranca en aquesta sessió.

Al ple també s’informava de la carta remesa per la Diputació al voltant del tancament de l’abocador de Vilafranca, que es farà efectiu només s’ompli definitivament. Aquest fet s’espera, puga ocòrrer, a finals de l’estiu.

A la sessió també s’aprovava el compte general 2009, després de l’aprovació que ja va fer l’Ajuntament en el seu dia i es parlava també del Pla d’Emergències del municipi. La Conselleria de Governació es va comprometre en el seu dia a participar en el Pla, però pel moment, ha passat el temps sense resposta.

2ona fase de la piscina coberta
Un altre punt important de la sessió tractava al voltant de la contractació de la 2ona fase de la piscina coberta a Vilafranca, fet que es produirà a les properes setmanes. Al ple s’aprovaven les bases que han de regir aquesta contractació.

Des de l’àrea de Cultura s’informava també del conveni signat amb la Diputació per a la IX Campanya de teatre per a la Gent Gran i a la que novament Vilafranca ha pogut accedir. La representació tindrà lloc el dia 30 d’Octubre amb el Grup Cressol. La Diputació afronta el 89% de les despeses, mentre l’Ajuntament de Vilafranca afrontarà l’11% restant.

Finalment, i donat que el ple d’Agost coincideix amb la setmana de les Festes en honor a Sant Roc, es decidia avançar la sessió al dijous 29 de Juliol.

Més informació: