Portell comptarà amb una xarxa de wi-fi

_____________________________________________________
comarquesnord.cat, Portell
dilluns, 12 de juliol de 2010

Álvaro Ferrer, alcalde de Portell, ha donat a conéixer que el seu poble podrà accedir a Internet mitjançant una nova xarxa de Wifi. Per poder dur a cap aquest projecte, l’ajuntament de Portell s’ha acollit al segon Pla Zapatero, el qual ha aportat al municipi fins 13.000 euros. L’ajuntament també agraeix la col0laboració als membres de la UJI, ja que aquests els han ajudat a l’hora de fer la memòria del projecte i de proposar les empreses per realitzar-lo. Dins del pla, també s’ha demanat pressupost per dotar de leds tots els edificis municipals, al mateix temps que proporcionar aigua calenta sanitària a llocs com el hotel i la piscina, buscant un major estalvi en la matèria energètica.

Ara per ara, totes les infraestructures per de la xarxa de Wi-Fi estan acabades, però fins més endavant no s’utilitzaran oficialment. Tanmateix, el proper dijous 8 de juliol, es realitzà al mateix municipi una xarrada per informar als interessats de tots els aspectes de la nova xarxa. Allí es tractaven aspectes com el preu de Internet dins de la pròpia llar, que vessarà de 30 a 60 €, ja que en els llocs públics serà gratuït però limitat. Uns altres aspectes interessants seran els beneficis i inconvenients d’aquesta forma de rebre Internet.

Cal destacar que Portell ja compta amb Wi-fi gratuït a la plaça del poble, però el seu rendiment no està a l’altura de les expectatives. La població, sobretot els joves, estan molt satisfets, ja que pròximament, podran gaudir d’una línia amb molta senyal. A més, el Wifi està considerat com un medi d’Internet ràpid, eficaç i relativament econòmic; i en molts casos, com aquest, necessari.

Més informació: |