Els Ports continua vivint intensament els encierros de Sanfermín


Etiquetes: ,


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 13 de juliol de 2010

Aquest dimarts i 13 s’ha celebrat un nou encierro de San Fermín, el penúltim d’aquesta edició de les festes de Pamplona. La ramaderia del Pilar ha estat la protagonista amb uns bous que participaven per segona vegada als encierros més famosos del món.

Era el sisè encierro i ha estat el més ràpid d’enguany i el cinquè amb menor temps en la llarga història de San Fermín amb 2 minuts i 14 segons des de que la manada ha eixit i ha estat tancada al corral de la Plaça de Bous de Pamplona. Un bou roig ha causat diversos ensurts, amb un recorregut en el que hi ha hagut novament un muntó de caigudes de corredors, que, en alguns casos, també han sigut xafats i enrotllats per les bureles. Igual que en el dia anterior, els corredors ho han tingut complicat per a acostar-se a les astes, a causa de la gran velocitat de la torada. L’encierro s’ha saldat amb un ferit per asta de bou en Estafeta i dos trasllats més als hospitals de la capital navarresa.

Amb representació dels Ports
De nou, un grup de morellans ha participat en l’encierro, completant un 2010 en el que fins al moment ha hagut representació de la comarca tots els dies. En aquest han corregut vuit morellans “sense ningun percanç, cap ha caigut en terra, ni cap trompà ni res, tots bé” explicava Mario Martí. Un encierro que segons el morellà “hem trobat molta gent, ahir no hi havia tanta, però avui moltíssima, no sabem per què” assenyalant que hi han hagut “moltes espentes”.

Respecte al encierro, hem pogut trobar protagonisme d’un morellà, Ángel Querol, en les fotos de sanfermin.com quan estava entrant pel Callejón a la Plaça de Bous. Per altra banda, Martí informava que “hi ha molta festa, no et canses de fer festa, la gent no pare” recomanant que “la gent que no hagi vingut mai té de voreu”. El dimecres 14 de juliol serà l’últim encierro de les festes amb bous de la ramaderia Jandilla.

Més informació: |