De Morella a Madrid, enmig de la marea ‘roja’, per a rebre als campions del món


Etiquetes:


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 13 de juliol de 2010

Espanya és, des del diumenge, campiona del món de futbol i les celebracions per aquest triomf tant important han estat a l’altura. El mateix dia de la final tota Espanya va eixir al carrer i el dilluns Madrid va ser l’epicentre de la festa amb l’arribada de l’equip amb la copa daurada de campions.

Segons diferents fonts, la xifra de gent que va eixir al carrer va estar prop de dos milions de persones, encara que al algun mitjà com Marca apuntava a dos milions i mig. Sense poder concretar dades, el que està clar és que les imatges parlen per sí soles. Entre els assistents a la macro-festa d’Espanya a Madrid va estar un grup de morellans que va veure de prop l’autobús descapotable que transportava l’equip “estàvem a la Gran Via que presentava un aspecte i ambient increïble, davant del teatre on fan el musical dels 40 Principals, i la comitiva va passar molt poc a poc, estant nosaltres molt prop de l’autobús” indicava Javi Tena, membre de l’expedició morellana de set persones que es va desplaçar a la capital d’Espanya.

L’aventura d’aquests joves la van plantejar el dissabte abans de la final “vam estar parlant i vam quedar que si guanyàvem marxàvem cap a Madrid perquè és un fet històric”. A Madrid van patir “una calor insuportable, però vam xalar molt i a més a la Gran Via estàvem a l’ombra”. Tres dels morellans es van ubicar damunt d’un quiosc de la ONCE que fins i tot han eixit a les imatges del informatiu de Cuatro de les celebracions. L’autobús amb els jugadors va parar davant d’ells i van poder estar “molt prop dels jugadors” assenyalava Tena. Més problemes van tenir per viure l’acte final a la Plaça Príncep Pío, ja que “era una locura amb molta gent i ens vam quedar a més de mig quiòmetre de distància” comentava Tena.

Una experiència única per a estos joves de Morella que van viure ‘in situ’ el primer triomf en un Mundial d’Espanya, esperant que no sigui l’últim.

Més informació: