El nou escorxador de Morella ja està finalitzat

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 14 de juliol de 2010 .
Etiquetes: ,

Les obres del nou escorxador de Morella ja han conclòs. Aquesta instal·lació ha suposat un cost de més d’un milió i mig d’euros i només està a l’espera de rebre l’autorització sanitària per a entrar en funcionament. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destaca la importància que pot tindre la infraestructura per al sector agropecuari.

Segons el primer edil, “l’escorxador ha de ser el motor per a potenciar la indústria alimentària”. Puig afegix que “l’objectiu d’esta instal·lació és que siga el principi de les activitats de creació d’aliments, de manera que es creen empreses i es dinamitze econòmicament la comarca”. Per això, l’alcalde considera que “l’escorxador significarà un impuls per a un sector en una profunda crisi, com són els ramaders de la comarca, que poden veure com se’ls dóna eixida als seus productes”.

Per la seua banda, el regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, afirmava que “amb esta instal·lació els productes de la zona poden augmentar la seua qualitat, ja que a l’evitar trasllats s’aconseguix mantindre el bon sabor de la carn”. L’escorxador ho gestionarà l’empresa Carns de Morella, que té majoritàriament capital públic i també aportacions d’altres empresaris privats. L’edil assegurava que “el funcionament variarà depenent dels animals que es maten, de manera que l’escorxador anirà creixent de forma progressiva”.

L’alcalde també ha recordat la visita del subdelegat del govern a Castelló, Antonio Lorenzo, aquest dimarts. En concret, s’ha referit a la parada que van realitzar en la fàbrica de formatges El Pastor de Morella. Per a Puig, aquesta empresa “és un gran exemple de com es posen en valor els productes extrets de la ramaderia, per a aconseguir un aliment de qualitat i reconegut inclús a nivell internacional”.

Més informació: |