L’escola de Morella farà festa el pont d’octubre i el 24 i 25 de febrer


________________________________________________________
comarquesnord,cat, Morella
dimecres, 14 de juliol de 2010

Representants del Col·legi de primària Verge de Vallivana de Morella, de l’Institut d’Educació Secundària IES Els Ports i de l’Escola d’Adults s’han reunit a l’Ajuntament de Morella per tal d’acordar el calendari del curs acadèmic 2010-2011. Concretament, el que s’ha escollit han sigut els tres dies festius que a cada centre li pertoquen. Per tal de fer-ho, s’han barallat diverses possibilitats, sempre tenint present que l’elecció d’uns dies i no d’uns altres ha d’anar en benefici dels estudiants.

Després de debatre diferents propostes, en funció de les festes locals, dels viatges que es tenen prevists realitzar i d’altres aspectes, els dies que es van acordar són els següents: el dilluns 11 d’octubre, tenint en compte que el dimarts és el dia del Pilar, festa nacional, i s’acumularien uns dies lliures; els altres dos dies festius s’acorden al febrer, concretament el dijous 24 i el divendres 25 d’aquest mes. Aquests dies s’escollixen pensant en l’excursió a esquiar que se sol fer tots els anys.

La resta de calendari acadèmic és marcat per la Conselleria d’Educació. Segons aquesta, les activitats escolars dels curs acadèmic 2010-2011 s’iniciaran i finalitzaran en funció de les ensenyances cursades. D’aquesta manera, en Educació Infantil i Primària, les activitats escolars començaran el 9 de setembre i acabaran el 23 de juny; en Educació Secundària Obligatòria, Formació Professional i Batxillerat, s’iniciaran el 15 de setembre i finalitzaran el 23 de juny i en ensenyances Artístiques, d’Idiomes i Formació de Persones Adultes, començaran el 27 de setembre i finalitzaran el 17 de juny.

L’alumnat s’incorporarà al centre en la data indicada segons els estudis cursats, sense que puga escalonar-se la dita incorporació, excepte la prevista en la normativa vigent per a l’alumnat que accedeix per primera vegada al centre per a cursar Educació Infantil. Per a facilitar la incorporació de l’alumnat, amb l’acord previ del Consell Escolar del centre, es podrà anticipar un dia l’inici de les activitats escolars de l’alumnat de primer curs d’Educació Secundària Obligatòria.

Altres festius
Altres dates festives que es contemplen en el calendari, aquestes marcades per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, són l’1 de novembre, dia de Tots Sants, que enguany cau en dilluns; el pont de desembre, agafant pont el dia 7, que és dimarts; vacances de Nadal des del 23 al 7 de gener -en el cas de Morella, que aquest dia es celebra Sant Julià- i vacances de Setmana Santa i Pasqua del 21 d’abril al 2 de maig. A més, com és habitual, durant el setembre i el juny les classes seran només pel matí.

En el present curs escolar les activitats escolars lectives de l’alumnat d’Educació Infantil i Educació Primària comportaran entre 862 i 872 hores lectives. En els dos primers cursos d’Educació Secundària Obligatòria, les hores lectives hauran d’ascendir entre 1.021 i 1033 hores. En tercer i quart curs d’ESO s’afegiran dos hores setmanals més a les previstes en l’apartat anterior.

Els centres que impartisquen Batxillerat i cicles de Formació Professional ajustaran les seues hores lectives al que estableixen els corresponents reials decrets pels quals s’aproven els respectius títols i s’estableixen els currículums actualment vigents. Les activitats d’avaluació de l’alumnat del segon curs del Batxillerat es programaran en els centres, segons les necessitats derivades de la seua inscripció a les proves d’accés als estudis universitaris.

Tenint en compte tots aquests requisits, el calendari del curs acadèmic vinent queda totalment confeccionat.

Més informació: |