Una dona de Benassal conviu tres mesos amb el cadàver de la seua mare


Etiquetes:

____________________________________________________
comarquesnord.cat, Benassal
dimecres, 14 de juliol de 2010

Una dona, d’uns 60 anys d’edat, ha conviscut amb el cadàver de la seua mare, de prop de 90, durant tres mesos en el seu habitatge de la localitat castellonenca de Benassal. Aquesta tenia la mobilitat molt reduïda i a penes podia alçar-se del llit, pel que ningú es va extranyar de no veure-la pel carrer, segons els veïns. Altres fonts apunten que la filla s’hauria acabat traslladant recentment a una altra vivenda ubicada a penes 30 metres del domicili on estava el cos sense vida de la mare.

El cos no va ser trobat fins a dissabte passat, després que els veïns alertaren sobre el comportament de la dona, ja que al ser preguntada per la seua mare es mostrava alterada, el que va portar-los a avisar a l’Ajuntament.

Feia mesos que la dona, Amparo, que no tenia més família propera al poble, no permetia l’accés de ningú a l’habitatge i, finalment, va accedir a parlar amb el rector del poble. Després d’una llarga conversa es va descobrir el cadàver de l’anciana. Va ser el capellà qui va avisar a l’alcalde del municipi, Baudilio Martínez, qui va donar coneixement del fet a la Guàrdia Civil. La policia judicial i dels forenses han calculat el moment de la mort en, aproximadament, el mes d’abril. La morta, de nom Amalia, estava estirada a terra i coberta amb una manta.

Segons van indicar les mateixes fonts, la dona ha estat ingressada en la Unitat de Salut Mental de l’Hospital Provincial de Castelló, mentre que la seua mare va ser enterrada el dilluns, després que li anara practicada l’autòpsia. Les primeres dades indiquen que la va ser mort natural la causa de la defunció.

Més informació: