Ximo Puig qualifica d’històrica l’aposta del Govern per Morella en aquesta legislatura


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 13 de juliol de 2010

El subdelegat del govern a Castelló, Antonio Lorenzo, ha visitat aquest dimarts les obres del futur quarter de la Guàrdia Civil de Morella, ubicat en el barri Hostal Nou. “Una actuació excel·lent pràcticament conclosa que ha comptat amb una inversió d’un milió i mig d’euros del Ministeri d’Interior dins del Pla E” indicava Lorenzo, que va estar acompanyat per l’alcalde de Morella, Ximo Puig, el senador Joan Baptista Cardona, i membres de la corporació municipal.

Les autoritats van comentar que la nova infraestructura policial s’inaugurarà al passar l’estiu, possiblement el mes de setembre o principis d’octubre. Segons Lorenzo, el nou quarter de la localitat “oferirà als morellans i als components de la Guàrdia Civil un edifici de gran qualitat, amb una part molt moderna d’atenció al públic, així com una part residencial per a la dotació policial d’un alt estàndard de qualitat amb vuit vivendes”. Recordar que la Guàrdia Civil de Morella no compte actualment amb un quarter que dispose de vivendes pel que han de viure de lloguer. El subdelegat també va remarcar que la comarca “tindrà més seguretat i millors servicis amb el nou quarter”.

Legislatura històrica
L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va assenyalar que esta obra forma part d’una legislatura “històrica” per a la localitat junt amb les altres inversions finançades pel Govern en els últims anys. A més de les obres del futur quarter, la comitiva va passar per l’empresa Formatgeria El Pastor de la qual Lorenzo va mostrar “un sentiment de satisfacció profund pel treball dut a terme pels seus empresaris apostant pel futur amb un producte propi”.

Aprofitant la seua visita a Morella, Lorenzo ha abordat altres temes d’actualitat del municipi destacant el Parador de Turisme, unes obres que estan de moment encallades. Lorenzo espera que la paralització del projecte siga per “desconeixement de la Generalitat, no vull pensar que siga per voluntat de boicotejar i penalitzar a les terres dels Ports d’una inversió estratègica tan important”. El subdelegat assenyalava que des de Turespaña li van traslladar que “en cap cas han trobat una situació tan incomprensible com la que es dóna amb el Parador de Morella” indicant que Turespaña ha sigut “escrupolós amb el compliment de les demandes de la Conselleria de Cultura que entenem que són necessàries per a la protecció del patrimoni cultural i arquitectònic”. Per a Lorenzo algunes de les situacions viscudes amb l’obra s’ha arribat “fins a l’absurd, no són capaços d’entendre la dimensió de la inversió i aposta de futur del Parador de Morella, i no s’entenen els infinits entrebancs que estan posant”.

El subdelegat incidia en que “el projecte seguix i el Govern continua compromès, però el retard que portem és molt important, un retard vital perquè teníem el procés encarrilat. Va insistir en el fet que “la Generalitat hi ha tire un flac favor entorpint voluntària o involuntàriament el projecte”.

Més informació: | |