Les Torres de Sant Miquel es reobriran el 30 de juliol


Etiquetes: , ,

_____________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 15 de juliol de 2010

Les Torres de Sant Miquel de Morella són un dels principals monuments de la localitat. Des de que el Museu Temps de Dinosaures es va traslladar a la propera Capella de Sant Miquel, les torres romaníen tancades al públic, però a partir del 30 de juliol, s’obriran per tal de constituir un element turístic més per a la localitat, una font d’història que a més proporciona unes magnífiques vistes dels voltants de Morella. Per tal de preparar-les per a l’apertura, s’estan portant a terme una sèrie de millores. L’accés a les Torres serè lliure per als veïns de Morella, i els turístics hauran de pagar un preu simbòlic per tal d’accedir.

Entrada a la ciutat
Les Torres de Sant Miquel són idèntiques, de planta octogonal, encara que hexagonals en la zona de l’interior de la població. Entre les torres existeix una porta ogival, l’entrada a la ciutat, i sobre la qual es troben els escuts de la Casa Reial d’Aragó i els de Morella. Damunt la porta es troba un mur aspirellat i un conjunt de matacans que defenen l’entrada. Les dos torres es troben unides a l’altura del darrer pis mitjançant un pont de carreus de pedra amb doble matacà. En la zona interna les dos torres presenten el mateix aspecte que per la seua part externa, és a dir, una planta baixa i quatre pisos d’altura, que es comuniquen a l’altura de la segona planta.

Les Torres de Sant Miquel són les més elegants del conjunt morellà i daten del segle XIV. Per tal de conèixer més detalls al voltant d’aquesta construcció, caldrà apropar-se a partir del 30 de juliol per tal de fer una visita i reviure la història de Morella.

Més informació: | |