Morella tindrà noves barreres per als bous, que ja s’estan provant

________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 15 de juliol de 2010

Quan s’apropa l’estiu, comencen a preparar-se tots els festejos taurins que tindran lloc a la nostra comarca. Durant aquests mesos de calor, les activitats taurines es van succeint als diferents pobles. Corros de vaques, bous embolats, encierros, etc. Qualsevol festeig taurí és benvingut a la comarca dels Ports. Però la celebració d’aquest tipus d’activitats comporten setmanes de preparació. A Morella, ja han començat a provar-se unes barreres que s’han fet noves per enguany, per tal de veure si s’ajusten a la part del recinte taurí per a la qual han estat dissenyades.

Cap barrera de fusta
Per normativa, és necessari substituir les barreres que encara queden de fusta per altres de metall, per tal de garantir en major mesura la seguretat. Actualment, amb aquestes renovacions, a Morella ja no quedarà cap estructura de fusta. “A banda de millorar la seguretat, també hi haurà més comoditat per als espectadors i els participants i es facilitarà el muntatge, amb el que s’invertirà menys hores i, per tant, menys diners”, apunta Rhamsés Ripollés, regidor de festes, en declaracions a comarquesnord.cat.

Quan es proven barreres noves, sempre hi ha certa curiositat i, al mateix temps, certa preocupació. La gent, acostumada a les tradicionals barreres de fusta, no acaba d’assimilar el canvi als barrots de metall. És per això que de vegades se senten comentaris d’incertesa al respecte de les noves barreres. “La normativa és molt clara pel que fa a l’amplada i cada vegada és més restrictiva, pel que no hi ha cap problema de que s’escapen les vaques”, apunta Ripollès.

Durant els propers dies seguiran provant-se més noves barreres, fins la setmana abans de les festes dels Bous de Sant Roc, quan es plantaran definitivament per tal d’albergar els quatre dies de bous.

Programa de festes amanit
A estes altures, quasi tots els esdeveniments relacionats amb el món taurí estan acordats i amb els corresponents contractes signats. També ho estan la resta d’activitats d’oci que sempre acompanyen a les primeres. “El programa de festes està a punt d’entrar en imprempta per tal de repartir-lo en començar el mes d’agost”, apunta el regidor de festes. Cada vegada es respira més ambient taurí pels carrers dels pobles dels Ports.

Més informació: | |