Joies, artesans i agroalimentació, també a la Fira de la Magdalena

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 17 de juliol de 2010

Pel llarg recorregut comercial i artesanal de la Fira de la Magdalena de Vilafranca es podien veure infinitat de productes exposats. Des de torrons als tradicionals embotits de la zona. Plats cuinats elaborats de forma artesanal, formatges de cabra i ovella i altres especialitats culinàries. Tampoc va faltar la part tèxtil, amb bolsos, monederos i demés complements. Paraetes amb anells i polseres, alguns d’ells de roba; joguines o llepolies.

Dos paradetes de joies cridaven l’atenció, totes dos de la nostra comarca. La Joieria Garcia exposava una colecció on les formes abstractes i els materials novedosos no fan més que confirmar que l’alta joieria no sols és art si no que a més es fa asequible. Joies curioses com una a través de la qual es podien veure murs de pedra en sec.

L’altra parada de joies, es basava més en la tradició i l’artesania. Allí mateix es podia veure com es fan les joies que igual poden lluir de diari, com per acabar un tratge tradicional, com per a les ocasions més especials.

El treball artesà estava present en molts aparadors. I tractant-se de la Fira de Vilafranca no podia faltar la demostració del treball que ha modelat la silueta de la nostra comarca a través dels abancalaments i els murs de pedra en sec,

Les seccions dedicades a agroalimentació i artesania van ser nombroses, i també les dedicades als plantons micorritzats. La trufa silvestre cada cop es més escassa, però els experts afirmen que el sol de la nostra comarca es idoni per a les plantacions, en qualsevol cas des dels laboratoris es continua estudiant el delicat proces de la tofona, per que a dia d’avui, i malgrat tots els estudis que es porten realitzats encara no coneixem tots els detalls que poden influir en la seva formació.

Més informació: