La Fira de la Magdalena ompli de gent els carrers de Vilafranca


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 17 de juliol de 2010

La XIVena edició de la Fira de la Magdalena ha estat un èxit total en tots els sentits. Gran presència d’expositors a la secció d’artesania i comerç, situada a l’Avinguda de Castelló i un ambient fantàstic amb moltissims cavalls al Carrer Miralles del Carro, on també estaven ubicades les carpes d’oví i caprí i la de vacú.

Encara que els sectors de la Fira quedaven enllestits en la vesprada de divendres i primeres hores de dissabte, la inauguració oficial de la Fira de la Magdalena tenia lloc, com sempre, a les 12 hores. Amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca i President del PSPV-PSOE, Óscar Tena, el Diputat del Partit Popular i Alcalde d’Albocàsser, Joaquin Puig, el Secretari General del PSPV a Castelló i Alcalde de Benicàssim, Francesc Colomer i Alcaldes de diferents municipis de la comarca de Els Ports, s’inaugurava la XIV edició de la Fira. Silvia Colom, Regidora de Fires de l’Ajuntament de Vilafranca seria l’encarregada de tallar la cinta. Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca, valorava l’esforç que s’està fent per poder mantenir una fira d’aquestes característiques.

Des de la Diputació Provincial, malgrat la difícil situació econòmica que s’està vivint, s’aposta per ajudar als pobles per organitzar esdeveniments com les Fires. Això si, s’ha fet un retall a les subvencions que s’adjudiquen per a les mateixes.

A Vilafranca també van estar present Francesc Colomer, Secretari General del PSPV-PSOE a la província de Castelló, que recalcava la importància de les fires com la de Vilafranca i el fet de que la Diputació de Castelló s’ha d’involucrar molt més amb els municipis de la província.

La Fira de la Magdalena de Vilafranca va ser recuperada l’any 1997 i actualment està organitzada per una Junta directiva que s’encarrega de dur-la endavant. Una Junta que està formada per persones voluntàries i membres de l’Ajuntament i que compta amb l’important recolzament de la Fundació Ruralcaixa.

Des de la Fira de la Magdalena es vol fer una crida a tota la gent que vullga formar part del projecte, ja que l’associació està oberta a tothom.

La XIVena Fira de la Magdalena, celebrada aquest cap de setmana a Vilafranca ha comptat amb una elevadissima presència de gent que l’ha visitat, molts d’ells veïns de municipis de la comarca de Els Ports i el Maestrazgo de Terol. La Fira ha tornat a ser un èxit total i a partir d’ara l’associació firal farà balanç del que ha estat aquesta edició i començarà a preparar la de l’any vinent.

________________________________________________________
Les associacions de Vilafranca aprofiten la Fira per a promocionar-se · Uns 300 animals composen la mostra ramadera de la Fira de la Magdalena · Joies, artesans i agroalimentació, també a la Fira de la Magdalena
________________________________________________________

Més informació: