Uns 300 animals composen la mostra ramadera de la Fira de la Magdalena

_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 17 de juliol de 2010

La mostra d’animals va ser una de les més concorregudes de la darrera Fira de la Magdalena amb quasi 300 exemplars d’exposició del sector equí, vacú i oví-caprí. Es tracta d’una part essencial del desenvolupament del certamen firal i una de les zones amb major nombre de visitants. El carrer Miralles del Carro concentra l’exposició, una zona de la localitat sense asfaltar, que fa que la mostra sigui més tradicional ajuntant a tots els animals amb diferents tancats i carpes.

El cavall, destacat
Un dels pilars bàsics d’aquesta part de la Fira és el cavall. Uns 200 van ser els que van participar, amb una gran aportació des de Benassal i de la comarca en general. De nou, en aquesta edició es va sortejar un potro aportat des de la Diputació de Castelló entre els expositors de la Fira de cavalls que va recaure en un veí de Culla. La secció equina va ser un focus d’atracció de la gent, ja que van passar per allí gent de totes les edats. Darrerament, el cavall té molta afició a la nostra comarca amb diferents grups que recolzen aquest animal.

Per altra banda, en el sector vacú es va poder visitar uns 30 exemplars, amb bous i vaques de molts tipus. Entre aquest sector es va sortejar per primera vegada un bou patrocinat per l’ajuntament de Vilafranca, una petició dels membres de l’organització per l’alta exposició de ramat. El bou va recaure en Javier Prades, ramader vilafranquí.

Pel que fa al sector oví-caprí va congregar a uns 50 exemplars. La zona d’animals de la Fira de la Magdalena va tornar a estar un èxit, amb negocis entre els expositors i el gaudiment dels més menuts i de gent de totes les edats admirant cavalls, ovelles o bous. Encara que la calor va ser intensa, la gent no va deixar de visitar aquesta zona al carrer Miralles del Carro i per als animals hi havia un camió cuba que no va parar d’anar abastint aigua per refrescar-los.

Més informació: