Morella urgeix al Consell la SAMU i que abone el deute que manté amb el municipi


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 19 de juliol de 2010

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, i el delegat de la Comunitat Valenciana a Castelló, Joaquín Borrás, han mantingut una reunió aquest matí es la localitat dels Ports. En ella, el primer edil morellà li ha expressat les prioritats del municipi, centrades en la necessitat de tindre una SAMU i en que la Generalitat satisfaça el deute que manté amb la localitat i, que està pròxima al milió d’euros.

Ximo Puig qualifica de “vital” la SAMU per a Morella i la comarca dels Ports, ja que “és necessària per a la garantir la seguretat i la salut dels nostres habitants i dels turistes que ens visiten”. El batlle explica que “portem més d’una dècada presentant mocions en els plenaris i el cas del Consell sempre ha sigut inexistent”. Puig opina que “Morella i la Comarca necessiten i mereixen una infraestructura sanitària digna, que almenys garantisca la seguretat en els trasllats d’urgència”.

Al respecte del deute que la Generalitat Valenciana manté amb Morella, Puig afirma que “és urgent que es satisfaça, ja que si l’administració autonòmica no transferix els diners, provoca l’asfíxia de la gestió dels ajuntaments”. L’alcalde assevera que “a nosaltres la Generalitat ens deu més d’un milió d’euros, que és la tercera part del nostre pressupost, pel que si el Consell no fa front al seu deure, som nosaltres els que no podem pagar als nostres proveïdors”.

Altres reivindicacions
A més d’aquestes reivindicacions, Ximo Puig li ha traslladat al delegat de la Comunitat València, la necessitat de que es rehabilite el col·legi de primària i de que es reòbriguen algunes infraestructures turístiques. Respecte al centre d’educació, l’alcalde considera que “les reformes estan pendents des de fa més de cinc anys, un temps en què l’Ajuntament ha realitzat distintes actuacions per a millorar-ho, però que són puntuals”. Puig afegix que ”per a escometre una rehabilitació integral de l’edifici, d’uns 800.000 euros, és necessari el suport de la Generalitat”. Segons explica, “la màxima urgència es centra en la reparació de les cobertes, de la teulada i d’altres deficiències estructurals, d’un edifici que és Premi Nacional d’Arquitectura”.

Finalment, Ximo Puig s’ha centrat en l’apartat turístic, demandant “de forma urgent” infraestructures tan importants com l’apertura de l’Hotel de la Fàbrica Giner i de les pintures rupestres de Morella la Vella.

Més informació: | |