Naix ‘Els Ports en moviment’, una nova associació reivindicativa comarcal


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 21 de juliol de 2010

A la nostra comarca, un grup de joves està creant un col·lectiu de base social enfocat als interessos de la comarca. El seu naixement té lloc unes setmanes abans del tancament del repetidor de TV3 i Tele Aragó, i arrel d’aquest fet té com objectiu impulsar diferents reivindicacions i projectes dins de la comarca. Actualment compta amb uns vint membres de diferents localitats i edats, i espera augmentar-lo de manera que hi hagi un col·lectiu amb veu i força pròpies.

Una de les característiques principals és que està obert a tothom i no és tanca en cap ideologia, edat o localitat, més bé espera comptar amb tota mena de membres per escoltar les idees i problemes de cadascú. Per formar part o enviar diferents propostes, el col·lectiu ja ha fixat un email de contacte, elsportsenmoviment@gmail.com.

La seva primera campanya es basa en el tancament de TV3, en la qual, el col·lectiu té presència a la segona edició de l’Aplequer, una falca a la ràdio i una campanya per a les webs i els comerços. Al mateix temps, la segona campanya es situarà al Aplec, on es realitzarà una consulta popular amb la pregunta “Penseu que les perspectives de futur comarcals millorarien si els Ports s’integrara en una altra comunitat autònoma?”. La consulta es realitzarà durant la celebració de la festa comarcal per excel·lència, ja que és una diada molt important per a la gent de la nostra comarca, i a més, durant les seves 32 edicions mai s’ha demanat l’opinió als assistents.

Un altre objectiu que el col·lectiu durà endavant serà per impulsar la llengua, ja que és molt important i a voltes pot fomentat des de les institucions principals. A part també te com objectiu centrar-se en altres temes de caire més reivindicatiu o medi ambientals.

Aquestes dos iniciatives són només el principi, ja que d’ara endavant, després d’observar el seu resultat el col·lectiu té intenció anar madurant i impulsar-ne de noves, centrant-se sobretot en l’aspecte lingüístic i de conscienciació comarcal.

Més informació:

/span> comentaris

  1. Estic feliç en veure les coses que estàn passant desde fa uns díes, pero Deu m’en guard de xerrar mes del compte, que després passa el que passa. Només diré que soc d’Andorra i que m’encantaría que un día el meu pais pogues renunciar a la seva independència per motius obvis que no diré. Tu ja m’entens.

  2. jofre, de benicarlo enllaç al seu comentari

    Me dona molta pena que hagi un grup de persones que siguin capaços de vendre la seua terra i historia per una mica de protagonisme, tinc molta familia a vilafranca i ells si volen a la seua terra “valencia” encara que no comparteixen una idea politica amb el govern que mana(pp). Entenc que podeseu estar una mica confusos per culpa de la maquinaria imperialista i autoritaria catalana, quina llastima de perdua de temps , temps que tendrieu que gastar per millorar la vostra terra i llengua (VALENCIANA).visca valencia lliure , valencia is not catalunya , valencia is not spain, valencia es valencia.

  3. Carles, Sabadell enllaç al seu comentari

    Si Els Ports vol ser del principat no hi ha problema, son molt benvinguts.

    ||*||

  4. Espero que tingueu sort i feu despertar la gent d’aquest encanteri que ha fet el PP al País Valencià, que no deixa veure ni senti el que passa realment. Tot i ser de Catalunya, he de venir sovint al País Valencià a veure la nòvia i em dona molta llàstima la perdua de cultura que esteu patint. i el més fort que molta gent no es dona conte.
    Molta sort des de La Roca del Vallès.

  5. Hola,
    Primer voldria aplaudir, la iniciativa de estos jovenets, per seguir demanant TV3 front a la impasivitat del gobern Valencià, que pareix que cada dia esta mes “cabut” en privar-nos.
    En segon lloc també voldria, expresar la meua disconformitat en el “referendum” si es pot dir així. Per dues coses, una perque en aquest,el primer que es pot donar a entendre, com aixina o han fet mols, es anar en contra de la vostra pròpia paraula. Dic aço perque per la TV, en al primera entrevista, vau fer public que dins del moviment no es comulgava de cap ideologia política, i en aquesta consulta es deixa entreveure un posicionament cap a l’extrema esquerra, donat que tothom va agafar la consulta, no per les espectatives de futur en conjunt a un altra comunitat sino, les espectatives de unio a Catalunya espresament.

    Salut!

  6. Estic confos, no sé exactament on es pot vore tv3 al País Valencià, aquí on jo visc, al sud del sud, si que la podem vore… em sembla vergonyós com les comarques del nord els hagen vetat la senyal… el govern del nostre País fa autèntica llàstima i vergonya, no només per estos afers que queden perminoritzats davant els escandols corruptes tant a Castelló com a Velència i com a Alacant….
    seguiu així… des d’aquí tot el meu soport…
    i Jofre de Benicarló, no ets més borinot perquè no t’entrenes….
    val la pena que et tornes a ficar a la cova d’on has eixit i ens deixes als valencians de veritat construïr el nostre País sense integristes de “lo blau” ignorant anacrònic…!!!