Vilafranca reclama el personal de l’oficina agrària amb motiu de l’Aplec

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimecres, 22 de juliol de 2010 .

L’Aplec dels Ports és una celebració reivindicativa amb la que la nostra comarca reclama a les administracions que no s’oblide de les comarques d’interior. Són nombroses les matèries en la que els nostres pobles estan desfavorits respecte a altres zones de la província de Castelló. Un dels darrers problemes que s’han produit, és l’abandonament per part de la Conselleria d’Agricultura de l’Oficina Agrària de Vilafranca. Per falta de personal, l’oficina no està donant un servei adeqüat als ramaders de Vilafranca, Ares, Benassal, Culla i Castellfort, que s’han de desplaçar a altres llocs per tramitar els seus documents. Aprofitant l’Aplec i el fet de que Vilafranca comptarà amb molts visitants aquestos dies, s’ha penjat una gran pancarta a la façana de les Oficines Municipals.

La intenció és mantenir la pancarta fins que es dote de personal l’oficina i desaparega el problema. A més, prèviament es va fer una campanya de captació de signatures, que s’ha tornat a impulsar i s’estan enviant cartes a la Conselleria i a la Direcció Territorial de Producció Agrària per pressionar.

Pel moment, l’única resposta que ha hagut al respecte es el silenci. Els cinc municipis que dependeixen d’aquesta oficina estan units per tal de demanar a la Generalitat solucions amb aquest problema. Molts ramaders han de fer grans distàncies per anar a l’Oficina Agrària, fet que pel moment, sembla no preocupa a la Conselleria d’Agricultura.