Xiva canvia d’aspecte de cara al Quinquenni


__________________________________________________________
comarquesnord.cat, Xiva
dijous, 22 de juliol de 2010

Les obres canvien l’aspecte de les localitats. Precisament, aquest és el cas de Xiva, municipi que depén administrativament de Morella, que treballa a marxes forçades per a millorar la seua imatge de cara a les seues festes més importants. Ara, les actuacions més rellevants s’estan duent a terme en la carretera que unix el municipi amb Morella i en el carrer Solana.

L’edil d’obres de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, explica que “les obres de la carretera són la reivindicació més important dels veïns de Xiva, des de fa anys, pel què és una actuació fonamental”. A més el regidor afegix que “una vegada que finalitze l’obra, s’haurà millorat el 40% de la carretera que va cap a Morella, que és el principal vial d’eixida del municipi”.

Respecte a l’obra que s’està escometent en el carrer d’entrada a Xiva, el Solana, es tracta d’una actuació per la qual s’està renovant la pavimentació. L’obra finalitzarà abans de que comence el Quinquenni i s’unirà a altres que es realitzaran en el camí del Roser o a altres actuacions de neteja dels carrers. Ripollés destaca que “esta obra està dins del Pla Municipal de Renovació Urbana, pel que en els pròxims mesos també rehabilitarem el Carrer Tossa”.

Per a ultimar tots els detalls del Quinquenni i de l’actualitat en general de Xiva, la setmana que ve tindrà lloc una de les reunions periòdiques amb els veïns del municipi. L’edil d’urbanisme afirma que “en esta trobada tractarem tots els temes d’actualitat del municipi, tant del Quinquenni, com de les futures obres, temes d’actualitat, etcètera”.

Cal recordar que les festes del Quinquenni tindran lloc entre els dies 6 i 8 d’agost i serveixen per a homenatjar a la marededéu del Roser. Es tracta d’unes festes molt participatives en les que la gent que té vincles pròxims amb la localitat, acudixen als festejos.

Més informació: | | |