La zona d’acampada, un altre punt d’ambient aplequer


Etiquetes:


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 24 de juliol de 2010

Unes de les zones totalment imprescindibles per tal que l’Aplec tinga un correcte desenvolupament són les de pàrquing i les de càmping. Ambdues se situaven al Llosar. El càmping municipal de Vilafranca es va convertir en la zona d’acampada de la 32ena edició de l’Aplec dels Ports.

A partir del dijous per la vesprada, centenars de persones s’apropaven a la zona d’acampada per tal d’instal·lar-se. Carregats amb tendes de campanya de totes les talles, colors i formes, els aplequers anaven donant-li forma al càmping. A mesura que avançava la jornada, es repetia una de les estampes típiques que any rere any formen part de l’Aplec, les tendes de campanya anaven poblant el Llosar i l’ambient aplequer començava a cobrar molta força.

Al mateix temps i enfront del càmping, els cotxes anaven disposant-se per la finca particular de l’altra banda de la carretera. De la mateixa manera, la imatge dels bancals replets de vehicles tornava a fer-se realitat a l’Aplec d’enguany. Per tal que ningú tinguera cap dubte d’on tenia que aparcar o on tenia que col·locar la seua tenda, membres voluntaris de l’Aplec de Vilafranca donaven les corresponents indicacions a l’arribada.

L’ambient a la zona d’acampada no podia ser millor. Allí tots són amics, comparteixen “vivenda” durant les nits d’Aplec. La comoditat no és una de les característiques que defineixen l’estada al càmping, però com comentaven els aplequers “l’Aplec ho compensa tot”. Les nits són prou fresquetes i, per contra, durant el dia es passa molta calor, però tot es compensa amb les activitats musicals, culturals i reivindicatives que conformen l’Aplec dels Ports.

Al càmping hi havia temps per a tot: menjar, fer una partideta de cartes, xarrar i fins i tot gaudir d’una atípica dutxa. En definitiva, descansar de la festa del dia anterior.

De tots els llocs hi havia representació a l’Aplec dels Ports. Gent vinguda de la comarca i comarques veïnes es va reunir a Vilafranca, i molta d’ella ho va fer també a la zona d’acampada. Les condicions de la mateixa no podien ser millors, com comentaven els allí acampats, encara que una queixa que se solia escoltar era la llunyania entre la zona de l’acampada i el centre de la localitat. A banda d’això, molta germanor al càmping del Llosar de Vilafranca.

________________________________________________________
VÍDEO: El càmping de l’Aplec
________________________________________________________

Més informació: