Més de 8.000 persones culminen amb 365 dies d’Aplec dels Ports


Etiquetes:


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 25 de juliol de 2010

Èxit rotund de la 32ª edició del Aplec dels Ports, que s’ha celebrat durant aquest cap de setmana a Vilafranca amb més de 8.000 persones segons xifres provisionals. El dissabte al matí, el nombre de visitants al Aplec va augmentar de forma considerable i la meteorologia va respectar, definitivament, la celebració de la festa comarcal.

Al matí es van realitzar diferents actuacions musicals i teatrals en l’escenari de la Plaça d?en Blasc i al migdia, en l’escenari Sant Rock, situat al costat del Parador de Festes, actuaria el grup 4 Gats, de Xiva. La jornada del dissabte va estar plena d’activitats, que continuarian a la tarda amb un animat i còmica cercavila de La Banda Espontània i una actuació de màgia en la plaça. Tot seguit comenzaria un dels espectacles més esperats, l’actuació del cantautor valencià Pep Gimeno ‘Botifarra’, en la qual també va participar la Unió Musical de Vilafranca. El cantautor de Xàtiva va fer un repàs dels seus temes més coneguts en aquesta gran festa de la música folk valenciana. La banda de Vilafranca acompanye a Pep Gimeno ‘Botifarra’ en els temes “Suite de Jotes”, “Dotze i O” i “La despertà”.

El Parador de Festes de Vilafranca albergava el menjador de l’Aplec, que va estar ple de gent tant en menjars com en sopars. La nit del dissabte, es van desbordar les previsions de l’organització. Havent sopat, tornaven els concerts amb Alimanya, Tibants i Opció K-95 en l’escenari ‘Sant Rock’ i el grup vilafranquí ‘Adesiara’, que actuava en la Plaça d?en Blasc en el qual era el seu últim concert després de 30 anys d’actuacions. En l’escenari ‘Bogal’, actuaven el dissabte a la nit Mallacan, L’Adhesiu i l’orquestra Els Tietes Queques.

Finalment el diumenge a la tarda, actuaven en la Plaça, Pau Alabajos i Cesk Freixas, abans de l’acte de clausura de l’Aplec, en el qual també va participar el grup Lilit i Dionís.

Valoració positiva
L’organització del Aplec 2010 de Vilafranca valora molt positivament les activitats realitzades en el Aplec i la participació de la gent del poble, que s’ha bolcat amb la festa comarcal. Segons les seues fonts, asseguren que més de 8.000 persones han estat gaudint del Aplec a Vilafranca durant tot el cap de setmana.

_________________________________________________________
VÍDEO: La cloenda de l’Aplec
_________________________________________________________

Més informació: