Miquel Salavert presenta “Des del Sud” a Vallibona


Etiquetes: ,


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vallibona
dilluns, 26 de juliol de 201

El diumenge 25 de juliol es va presentar en Vallibona el llibre Des del Sud, de Miquel Salavert amb la intervenció i signatura de llibres per part de l’autor.

A l’acte va intervindre també Ramon Cardona, fill de Vallibona i prologuista del llibre. Va presentar a l’autor, doctor en filosofia, nascut a Madrid i resident a Extremadura i va remarcar que aquesta novel·la fos una traducció al valencià de l’obra original editada a l’any 2007. Aquest fet és extraordinari, donada la situació de la llengua catalana, i es deu a l’estima de l’autor per la nostra llengua. Va comentar que “Des del Sud” és una novel·la que incita a lluitar contra la manipulació, a mirar la realitat amb lucidesa i a continuar treballant pels drets, si no volem perdrels.

Per la seua part l’autor, Miquel Salavert, va fer la seua intervenció en valencià. Va relatar com als estius d’infantesa al barri de Russafa, la mare fins i tot li prohibia parlar en valencià, però ell, va contar, sempre ha estat un rebel. Parla i llig el valencià, ha aconseguit editar la traducció del seu llibre i està orgullós d’haver-ho fet.

La novel·la, va explicar, pretén contar la realitat viscuda per moltes persones de la generació que volia transformar el mon, que ara està a la cinquantena i que continuen traballant per un món diferent. “Només la bellesa de les coses senzilles ens pot redimir d’esta existència sense consol”, va llegir del començament del llibre. Segons Salavert, l’obra conté una reflexió sobre aquesta civilització depredadora que està generant el seu propi desastre, després d’empobrir la resta del planeta, i sobre la necessitat d’austeritat i de solidaritat entre la gent i el pobles del món. En eixe sentit va comentar posteriorment que els pobles dels Ports que han patit abandonament i marginació –Vallibona n’és un exemple- poden aprofitar per mamprendre una via diferenta de creixement més humà i realment sostenible.

La personalitat dels seus presentadors -Cardona va ser diputat autonòmic d’Esquerra Unida i Salavert te responsabilitats en IU d’Extremadura- i el contingut de la novel·la són un reflexe del seu desig d’aconseguir una societat amb més igualtat i drets pels més dèbils.

La presentació es va fer a l’hostal-restaurant “La carbonera” i va ser seguida amb gran interés pel nombrós públic assistent, que va fer una bona cua per adquirir el llibre signat per Miquel Salavert. .

Des del Sud està a la venda en totes les llibreries de Morella.

Més informació: |