S’inicien les obres a l’edifici Bancaixa per acollir a EPA


Etiquetes:


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 26 de juliol de 2010

Aquest dilluns han començat les obres a l’edifici Bancaixa, actualment de propietat municipal. Forma part dels projectes del Pla Zapatero 2010 i l’objectiu de les actuacions és “adequar l’edifici i fer-lo més accessible” tal com apuntava el síndic d’obres, Rhamsés Ripollés. Les obres compten amb un pressupost al voltant dels 70.000 euros. Així, aquest edifici serà la seu de l’escola permanent d’adults, l’EPA, que fins ara es portava a terme a la guarderia de l’Alameda. Solbi serà l’empresa encarregada de tirar endavant aquesta obra. Un dels motius pels quals es va escollir és el fet de que es “creen 4 llocs de treball, dos de nova creació” indicava Ripollés.

La data límit de finalització de les obres serà l’1 d’octubre, coincidint amb el inici de les classes de l’EPA, encara que el síndic d’obres espera que “puguin finalitzar abans”. La primera fase que ja s’ha encetat serà fer el lloc on s’instal·larà un ascensor “que facilitarà l’accessibilitat, un dels objectius que tenim per a tots els edificis municipals” senyalava Rhamsés Ripollés.

Per altra banda, hi haurà un intercanvi en dos dels serveis de l’edifici. La segona planta serà la que acollirà la biblioteca, mentre que la primera serà on estarà el centre jove.

Les obres han obligat a canviar la biblioteca municipal que, fins que finalitzen les obres, estarà ubicada a la seu dels Ports de la UJI a l’edifici del CISE. Els usuaris podran continuar fent ús de la biblioteca i els seus serveis, encara que el de préstec serà un procés “un poc més lent pels tràmits que s’han de fer entre els dos edificis” comentava Ripollés.

Darrerament la biblioteca compta amb molts d’usuaris. Durant l’estiu destaca l’ús que es fa dels ordinadors per entrar a Internet. Per això, a la seu dels Ports de la UJI al CISE on estarà la biblioteca s’habilitarà la sala d’ordinadors per continuar donant aquest servei.

D’aquesta manera, l’edifici Bancaixa es convertirà en un dels edificis municipals més importants de la localitat amb serveis culturals, educatius i lúdics.

Més informació: