Vilafranca ja té el llibre de festes d’enguany

________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimarts, 27 de juliol de 2010

Vilafranca celebra, del 6 al 16 d’agost de 2010, les Festes Patronals en Honor a Sant Roc. Amb motiu dels dies més grans de l’any vilafranquí, i com es fa cada any, s’ha editat un complert llibre que, a banda del programa de festes, inclou interessants articles “per tal de divulgar entre els lectors els valors materials i immaterials que formen part del patrimoni comú de tots els vilafranquins i de la memòria col·lectiva”, segons apunta Josep Monferrer, historiador vilafranquí que ha coordinat aquests articles.

D’aquesta manera Diego Ripollès, tècnic forestal, explica curiositats del Picaio, com ara el nom, la vegetació o l’itinerari a seguir per anar-hi. Julio Monfort escriu al voltant de L’ofici de ferrer, “un dels més antics de la humanitat” segons puntualitza. Els vilafranquins a les Terres de l’Ebre o Les terres de Vilafranca en època romana són altres dels articles que s’inclouen.

El llibre de les festes d’enguany, que inclou una completa guia comercial de la localitat, té un programa de festes bilingüe i diari amb el que no prerdre’s cap activitat. Fins i tot es poden veure fotos i obtenir informació dels bous i les ramaderies que s’encarreguen de la part taurina de la festa.

Les Regines
Raquel Rubio Bordàs és la Regina de les Festes 2010. “Vull convidar a tota la gent que ens visita perquè coneguen com les celebrem i com d’especials són per a nosaltres”, apunta Rubio. Les fotos de les diferents regines són un dels atractius d’aquest llibre que ja ha començat a repartir-se per les llars vilafranquines.

Més informació: | | |