El ‘Bus de la Història’ uneix a Morella i Benicàssim cada diumenge


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Benicàssim
dimecres, 38 de juliol de 2010

Aquest diumenge inicia el seu recorregut el ‘Bus de la Història’. Es tracta d’un autobús turístic que partirà de Benicàssim i es desplaçarà fins a Morella. Després de tota la jornada de visita per la ciutat amurallada, el vehicle retornarà als turistes a la localitat d’origen. Morella podrà atraure turistes a través d’un transport públic de qualitat.

La iniciativa s’emmarca dins del projecte turístic Morella-Benicàssim: Fusió de Sensacions i l’han presentat en roda de premsa els alcaldes dels dos municipis, Ximo El Puig i Francesc Colomer i el gerent de l’empresa mixta Desenvolupament Turístic de Benicàssim, Lucca Carena.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destaca que “aquesta iniciativa reforçarà la dualitat i complementarietat de la costa i l’interior”. El primer edil recorda que “la limitació del tranport públic és un dels hándicaps més importants per a atraure turistes i una de les nostres principals reivindicacions històriques”. Puig ha comparat el problema del costós sistema de transport públic que enllaça Morella amb Castelló, entre setmana. L’alcalde comentava que “a la fi d’any costarà menys viatjar de Castelló a Madrid per ferrocarril que fins a Morella amb autobús”. Per això, Puig ha afirmat que “aquest autobús connectarà les dues ciutats en un temps rècord, en tot just una hora i mitja”

En la mateixa línia s’ha pronunciat Francesc Colomer, alcalde de Benicàssim, que destaca la importància d’aquesta iniciativa, que “connecta encara més els nostres dos municipis. Gràcies a aquesta nova línia d’autobús, els turistes que visiten Morella o Benicàssim podran desplaçar-se a conèixer una destinació diferent, i alhora complementari”. El primer edil també ha afegit que el projecte “és una resposta més de Morella i Benicàssim davant una situació difícil, des del punt de vista de la competència per la qual travessa el sector turístic, i en el qual cal cercar la innovació”.

Morella i Benicàssim, fusió de sensacions
Respecte al projecte turístic que es va iniciar a Madrid el passat mes de gener, Colomer ha recordat que “la presentació va ser qualificada com un èxit rotund en els mitjans especialitzats i generalistes, i hem de continuar treballant”.

L’autobús partirà de la Parada del Carmelitano de Benicàssim, tots els diumenges a les 9:15 del matí i només realitzarà una alt en l’Estació de Renfe de Castelló. Els viatgers podran descobrir la història de Morella, submergint-se en ella des de la seua entrada en el bus, a través del ‘canal Bus de la Història’ i de diferents textos explicatius.

Puig afirma que “un dels nostres objectius també és que els turistes coneguen la nostra història i després puguen contemplar les restes culturals que avui dia prevalen en la nostra ciutat: es tracta de posar en valor i donar-li la importància que es mereix a la cultura”. Perquè els visitants coneguen a fons aquesta cultura, també disposaran d’entrades reduïdes en els museus i en el Castell. La iniciativa pilot es mantindrà en funcionament fins a la Fira de Morella, que tindrà lloc el pròxim 12 de setembre.

Aquest projecte està protegit per la Direcció general de Transport de la Generalitat Valenciana. Els preus de cada de viatge seran de 10 euros des de Benicàssim i nou des de Castelló. Els jubilats i els empadronats a Benicàssim dispondran de descomptes. Totes les entrades inclouen descomptes en les entrades del Castell de Morella i dels museus.

________________________________________________________
VÍDEO: Morella-Benicàssim, fusión de sensaciones
________________________________________________________

Més informació: | |