La Biblioteca Municipal de Morella s’instal·la temporalment al CISE


Etiquetes: , ,

______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 28 de juliol de 2010

La Biblioteca Municipal de Morella es troba des d’aquest dimecres instal·lada en l’edifici del CISE, concretament a la segona planta on està la seu dels Ports de la Universitat Jaume I. El motiu, les obres que s’estan portant a terme a l’edifici Bancaixa per a transformar-lo en un edifici cultural que acollirà la nova biblioteca a la segona planta, l’Escola Permanent d’Adults a la tercera i la ludoteca o centre jove a la primera.

S’espera que les obres finalitzen abans de que aplegue el mes d’octubre, coincidint amb el inici del curs de l’EPA. En aquell moment, la biblioteca tornarà al seu edifici habitual al carrer El Pes de Morella. Amb aquest canvi, el servei de biblioteca tindrà sols horari matutí: de les 10 fins les 14 hores.

Nou funcionament
Per altra banda, també té una sèrie de novetats respecte al funcionament. Sols es podran treure al moment els llibres seleccionats entre la extensa col·lecció de novel·les que s’han traslladat al CISE, així com els volums que formen part de la biblioteca particular de la Seu dels Ports. La resta de llibres s’hauran de demanar, esperant 24 hores per a que l’encarregat els pugui localitzar a la biblioteca de l’edifici Bancaixa. El que si es manté al 100% és el servei de lectura de revistes i premsa del dia, així com augmenta l’oferta d’ordinadors per entrar a Internet de forma gratuïta.

La biblioteca temporal compta també amb els 12 ordinadors i el material multimèdia de l’aula d’informàtica del CISE, així com els tres ordinadors de la Seu dels Ports.

La futura nova biblioteca s’anirà adequant a mesura de que es vaigue desenvolupant l’obra del futur edifici cultural. Comptarà amb el mateix espai, ja que la primera i la segona planta d’aquest edifici són pràcticament idèntiques. Un dels objectius del intercanvi és el soroll que provocaven els més menuts des de la segona planta que es sentia a la planta baixa, trencant un dels principis d’una biblioteca: intentar estar en silenci.

Més informació: | |