Els Ports han rebut 1,68 milions d’euros per a sufragar 33 projectes del fons de compensació


Etiquetes:


__________________________________________________________
comarquesnord.cat, Forcall
dijous, 29 de juliol de 2010

Els municipis dels Ports han rebut 1,68 milions d’euros per a sufragar 33 projectes des que, en el 2007, s’engegara el fons de compensació. Així ho va confirmar el director general d’Energia, Antonio Cejalvo, al llarg de la seua visita a les obres que s’han portat a terme a la Todolella, Forcall i Zorita i de les quals va comentar s’ha dut “una impressió molt positiva”.

Sobre la nova convocatòria d’aquest programa per al 2010, Cejalvo va recordar que “repartirà prop d’un milió d’euros per als municipis de la comarca, on se situen 10 parcs eòlics”. La quantitat a repartir procedeix del cànon de 2,5 euros per kilovatio instal·lat que les empreses promotores del pla eòlic han aportat. Per a enguany, el fons de compensació repartirà en tota la província prop de 1,5 milions d’euros procedents dels megavatios localitzats en les zones 1, 2 i 3 (comarca dels Ports) i la zona 6 (Alt Palancia). àmbit rural.

A través d’aquestes subvencions, l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN) finança els programes presentats per les corporacions locals que ajuden en la millora de les infraestructures rurals i de serveis. Dins d’aquest apartat figuren aquells que permeten adequar els camins rurals o la xarxa viària d’accés a pedanías, caserius, masies… projectes de electrificación rural en granges, alquerías i en edificacions aïllades, així com els quals suposen reformar vials i carreteres. Amb aquestes partides s’ajuda també a projectes d’energies renovables, ja siguen instal·lacions d’aprofitament d’energia com l’organització d’accions de divulgació. A més, també es protegiran econòmicament tots aquells plans que incidisquen en una millora de les condicions socioeconòmiques dels municipis de les zones rurals.

En la distribució dels diners tenen prioritat, en primer lloc, aquells municipis que no alberguen parcs, però si infraestructures d’evacuació de l’energia elèctrica que es genera en ells i, en segon lloc, els quals no els acullen, però si que els visualitzen des del seu terme municipal. A continuació, es té en compte als quals, sense tenir-los, sí que situen infraestructures d’obra nova o ampliació de camins d’accés als parcs eòlics i, finalment, es valorarà que els municipis sí alberguen aquests espais, ja que solament per això ja perceben ingressos.

Més informació: