LA FALSA: “Guanyar al camp, perdre als despatxos”

JOAN CARLES MARCOBAL
La UEFA de Platini, amb la connivència de la Federació Espanyola de Futbol de Villar (quina parella de figures), s’han encarregat de que el Mallorca, donada la seua delicada situació econòmica, no puga jugar l’actual edició de la lliga UEFA per a la que s’havia classificat amb una excel·lent campanya. El Vila-real, que no va guanyar als camps però sí que ho ha fet als despatxos, ocuparà la seua plaça. No vull entrar en la disjuntiva de si la mesura és encertada o no. Ni sóc lletrat ni economista ni n’entenc del tema. Però sí que m’agradaria defendre l’orgull dels jugadors mallorquinistes que molt dignament (guanyant sense cobrar) són els que mereixen estar a Europa.

En canvi no considero massa lleial l’actuació del Vila-real que des de que va acabar la lliga ha anat fent la mà contínuament reclamant allò que a la fi ha passat. La vida és molt llarga i dóna moltes voltes. I al Madrigal no sempre hi haurà un Fernando Roig amb la vareta magicoeconòmica a la mà. L’equip groguet necessita els diners que suposa disputar una competició europea, no hem d’oblidar que el Madrigal no sempre s’ompli de gent i que molta de la que assisteix al camp ho fa de franc, convidada per allò de ‘fer ambient’.

Hi ha més equips, no sols el Mallorca, que tenen problemes econòmics ja que el futbol és un mercat car, els jugadors (persones) valen molts de diners. No m’ha agradat mai eixe terme de comprar i vendre persones, me sona mal. Clar que… pitjor me pareix i més fàstic em dóna que per diners es puga vendre un fill.

Més informació: |