Les proves del Ral·li Humorístic omplen Morella de festa jove


Etiquetes:


________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 1 d’agost de 2010

El dissabte durant tota la vesprada es va celebrar la vuitena edició del Rally Humorístic, recuperat l’any 2003 dins dels actes de la Setmana de la Joventut de Morella. Un esdeveniment que enguany va estar a punt de no celebrar-se per falta d’equips, però que finalment es va portar a terme amb 4 grups de joves. A les 3 i mitja es van anar reunint tots els equips participants a la esplanada que hi ha al costat de la Nevera Mitjeval de Morella, que enguany és on està instalat el Bar de la Setmana de la Joventut. D’aquesta manera es van poder vore els ingenis dels diferents equips per triar un tema de disfraç i decorar el vehícle en el que tenien de afrontar el rally, a pesar de que els darrers anys la imaginació és més escasa i els equips opten per algo ràpid per poder participar.

Un dels equips era una barreja de diferents temàtiques, des d’un troglodita, a una gheisa i fins i tot un lluitador de pressing catch que pareixia més morellà que mexicà a pesar de la careta.
També van aparèixer atletes emulant el campionat europeu d’atletisme que s’ha celebrat recentment a Barcelona. Un dels equips sols portava com disfraç una bossa de basura.
L’altre equip participant estava composat per uns àrabs bastant peculiars.

Amb tots es va iniciar el rally en el que les proves no van parar fins ben entrada la vesprada. S’esperava més participació, però al final res va poder amb el rallie. L’organització va estar al corrent de tot des del principi. No obstant, anaven disfressats de super herois. La ubicació del rallie va estar fora del poble: alameda, piscina i plaça de bous per evitar entrar al centre de Morella.

El Rally humorístic va comptar amb una sèrie de proves, com una espècie de gincama, però amb poc d’infantil. Una competició que aglutinava agilitat, esforç, capacitat de beure, equilibri, natació, cantar bé amb pà a la boca o velocitat entre d’altres aspectes per als 4 equips participants.

Els guanyadors van ser els quintos 2009, encara que el que va guanyar va ser la festa i lo bé que s’ho van passar els que van participar, a pesar d’algun que un altre ensurt que finalment es va quedar en anècdota. Un acte del qual s’obrix debat al respecte de si necessita un descans, al estar vuit anys consecutius al programa i tenir poca gent amb ganes d’organitzar-lo. Per altra banda també es questiona el fet de celebrar una festa que barreja la conducció i l’alcohol quan la gent, darrerament, està molt concienciada en aquest aspecte.

Més informació: