L’Ajuntament i les majoraleses presenten el Quinquenni de Xiva


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 4 d’agost de 2010

La dessetena edició del Quinquenni de Xiva es celebrarà durant aquest cap de setmana. Avui s’ha realitzat la presentació, a càrrec de l’alcalde de Morella, Ximo Puig, el regidor de Xiva, Rafael Pallarés, l’edil de festes, Rhamsés Ripollés i quatre de les majoraleses. A més, ambdós parts han firmat un conveni que pretén “fomentar el desenvolupament del Quinquenni en honor a la Mare de Déu del Roser”.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha agraït “el treball de les majoraleses que d’una forma alegre i per l’afecte a Xiva i la devoció a la Mare de Déu, han organitzat les activitats del Quinquenni”. A més, ha destacat l’oportunitat que suposen aquestes festes per a visitar Xiva. Per la seua banda, Ripollés ha explicat les tasques “de neteja i manteniment que s’estan duent a terme per a deixar el municipi en perfectes condicions”. Les majoraleses han agraït la col·laboració de l’Ajuntament i han fet una crida a la participació.

El Conveni
Per mitjà de la firma del conveni, l’Ajuntament es compromet a posar a disposició de les majoraleses la infraestructura i material necessari per a dur a terme les activitats, a difondre els actes i activitats i a recolzar a l’organització del XVIIé Quinquenni. Per la seua banda, les majoraleses han acordat organitzar els actes del Quinquenni.

Les festes s’iniciaran el divendres, amb l’engalanament dels carrers i finalitzaran el dilluns amb el Rosari de les torxes. Entre mitges, quedaran les activitats religioses principals, amb l’entrada de la Mare de Déu del Roser i les processons. A més, també hi hauran activitats lúdiques, com jocs i balls populars.

Més informació: | |