La Mata viu, entre bous, xaranga i sangria, el dia més divertit de les festes


Etiquetes: ,


________________________________________________________
comarquesnord.cat, La Mata
dimecres, 4 d’agost de 2010

La Mata està a punt d’acomiadar les festes en honor a Sant Gil. Una setmana intensa amb moltes activitats, entre les quals destaquen les religioses en honor al sant i les taurines i festives. Una de les darreres jornades va congregar un bon grapat de joves i no tan joves en ganes de passar-ho bé.

La plaça de la mata va ser el lloc on la festa començava amb l’actuació de la xaranga, que amb les cançons més populars feia treure una sonrisa a tot aquell que s’apropava. A mesura que avançava la vesprada, els festeros s’anaven animant i s’apuntaven a ballar al ritme dels instruments.

Al mateix temps, pel recinte taurí els més toreros anaven fent de les seues, mostrant la seua habilitat davant les vaques. Retalls, saltos, passes…a La Mata es va poder veure de tot. Fins i tot els més intrèpids van aconseguir que algunes de les vaques entraren al portal d’una casa, sota l’atenta mirada d’aquells que preferien veure els bous des de la barrera o des d’algun balcó. Algun que altre ensurt també es va viure al recinte taurí, però res d’importància. Al mateix temps que els toreros gaudien de l’activitat taurina i els més festeros ballaven al ritme de la xaranga, altres s’encarregaven de preparar la típica sangria en eixe gran recipient. Sangria que al final de la vesprada acabaria tenyint de morat les camisetes dels assistents.

A Canal 9
Un dels moments més anecdòtics de la jornada el va protagonitzar, misteriosament, la cadena autonòmica valenciana, que també es va desplaçar fins La Mata per cobrir els festejos. Quan el furgó de Canal 9 abandonava la plaça de la Mata, alguns van aprofitar per mostrar el seu desacord amb la cadena i el seu suport a TV3, de la qual s’han tallat les emissions a la nostra zona. Malgrat aquest fet, l’ambient a La Mata era immillorable. Veïns de la localitat i d’altres de la resta de la comarca dels Ports gaudien d’un dels dies grans de les festes.

La vesprada va culminar amb aigua per a tots i ja per la nit, amb l’actuació de l’orquestra Petanca i festa fins a altres hores de la matinada.

________________________________________________________
VÍDEO: Bous, xaranga i sangria a La Mata
________________________________________________________

Més informació: |